LEUVEN: Extra concert van Hooverphonic in het Depot

Het concert van Hooverphonic op zondag 23 maart verkocht razendsnel uit. Omdat er wellicht velen onder u geen tickets meer konden bemachtigen, komen ze de dag erna gewoon terug naar Het Depot. #leuven

 

Op 15 november 2013 bracht de groep rond Alex Callier, Raymond Geerts en Noémie Wolfs met ‘Reflection’ hun achtste studioplaat uit. Het werd een energieke ode aan de analoge sound, ditmaal zonder toeters, bellen of … strijkers. Op ‘Reflection’ hebben de strijkers plaats geruimd voor de stemmen, die centraal staan.

Galm

Alex Callier wou de plaat opnemen in ruimtes die nooit eerder door andere bands gebruikt waren en – aan de hand van de specifieke galm die er heerste – ingaan tegen de steriele digitale geluidseffectendie tegenwoordig de muziek standaardiseren. Via het project ‘Hooverdomestic’ vond de groep vier unieke locaties die een week lang in een opnamestudio getransformeerd werden.

Onder het motto “What we play, is what you get!” brengt Hooverphonic in het voorjaar hun nieuwe sound tot leven in o.a. onze concertzaal. Naast nieuw werk, zullen ze ook de hits en enkele vergeten albumtracks analoog presenteren.

PRAKTISCH

Het Depot | Martelarenplein 12
20.00u | €27 –  €30
Cultuurkaart KU Leuven: €24 – €27

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel