LEUVEN: Extra busperrons aan Diestsepoort

De Lijn neemt maatregelen om het drukke busverkeer aan het Leuvense station veiliger te maken. Zo komen er vijf extra perrons aan de Diestsepoort en wordt er aan het bestaande busstation eentje toegevoegd.

Het Leuvense station moet veiliger worden voor voetgangers en andere zwakke weggebruikers. Geregeld worden er voetgangers aangereden door een bus en dat zou in de toekomst vermeden kunnen worden door de busperrons ruimer te maken. Er komt ook een extra busperron en aan de Diestsepoort zouden er zelfs vijf extra busperrons worden gebouwd. De werkzaamheden zouden plaatsvinden in 2015 en afgerond worden in 2016.

Meer veiligheid aan het Leuvense station is dringend nodig. Zo werd er deze week nog een vrouw aangereden door een bus. Het slachtoffer kwam er gelukkig vanaf met lichte verwondingen.  De Lijn nam eerder al maatregelen door ‘wandelstroken’ aan te brengen, maar die maatregel bleek onvoldoende. Directeur van De Lijn Vlaams-Brabant Johan Van Looy ging ook al te rade bij de reizigers voor inspiratie tot meer veiligheid aan het Leuvense station.

Enkele toekomstige maatregelen die op de agenda staan, zijn het slipvrij maken van de perrons. Door de bouw van de extra perrons kan het busverkeer ook verdeeld worden over twee locaties, namelijk het station zelf en het toekomstige station aan de Diestsepoort. Ook de stad Leuven wordt betrokken in de plannen van De Lijn. Burgemeester Louis Tobback geeft toe dat het huidige station uit haar voegen barst en meent dat de geplande maatregelen zullen bijdragen tot meer veiligheid. In het verleden gebeurden al enkele zware ongevallen met voetgangers aan het Leuvense station.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel