LEUVEN: Expo Scars of War in park De Bruul

De fototentoonstelling ‘Scars of War’ in park De Bruul legt een link tussen niet-ontplofte munitie uit WO I en actuele oorlogssituaties. De expo vindt plaats naar aanleiding van de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog in Leuven.

Oorlogen laten littekens na. Er worden diepe wonden geslagen die maar langzaam helen. Naar aanleiding van de herdenking van Leuven als martelaarsstad in augustus 1914, organiseren de stad Leuven en diverse partners het hele jaar door activiteiten.

De tentoonstelling ‘Scars of War’ is een samenwerking tussen de stad Leuven, de dienst diversiteit en gelijke kansen, de adviesraad toegankelijkheid en Handicap International.

Het is een fototentoonstelling in openlucht met als rode draad slachtoffers van niet-ontploft springtuig. De expo, ontwikkeld door Handicap International, legt de link tussen niet-ontplofte munitie uit WO I en actuele oorlogssituaties waarin clusterbommen en landmijnen worden ingezet.

“De parallellen tussen vroeger en nu worden pijnlijk blootgelegd”, vertelt schepen Denise Vandevoort. “Voor deze tentoonstelling werd beroep gedaan op topfotografen zoals Tim Dirven, Gaël Turine en John Vinck die voor deze opdracht uitzwermden van over de Westhoek tot Laos, Colombia en Ethiopië.”

De reizende tentoonstelling maakte de afgelopen jaren tussenstops in onder andere Ieper en Brussel. Deze zomer houdt ze van 23 juli tot 27 augustus halt in Leuven. De officiële opening vond plaats op woensdag 23 juli 2014 om 17.00 uur.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel