LEUVEN: Expo over Leuvense underground scène

“We can be, what we want to be.”  Geen enkele muzikale stroming staat zo hard in het ‘Do it yourself’-sfeertje als de punkrock-hardcore scène.  Leuven heeft geluk: er is een scène aanwezig die al meer dan 35 jaar actief is, in allerlei zalen en jeugdhuizen, in winkels en kraakpanden. Jeugdhuis Sojo, tal van organisaties, bands en mijnLeuven brengen die rijke geschiedenis in beeld met een expo.

En zijn talloze Leuvense bands die getourd hebben over heel de wereld, zowel dit decennium als in de jaren ‘80. Samen met mijnLeuven sloegen ze de handen in elkaar om de rijke geschiedenis in beeld te brengen met een tentoonstelling van 13 december tot 13 januari in de Bib Leuven. Op vrijdag 13 december opent de expo om 19.30 uur met concerten van The Road Home (NL) en Musth, en een gesprek ‘A TRIP DOWN MEMORY LANE… but with a face towards the future’ met diverse spelers van de eighties tot nu, gemodereerd door Luc Janssen (Studio Brussel).

Orange Factory

Op de tentoonstelling vind je zines, concertposters, beeldmateriaal, luisterstands, releases van Leuvense bands, T-shirts, banners … aangeleverd door Kerosene, Drol, Kick Ass, Perspective, Funtime, The Shipwreck Detective, Orange Factory en zoveel meer. Er is ook een interactieve tijdslijn met filmpjes, video’s, live beelden, verslagen …De tentoonstelling is een initiatief van mijnLeuven in samenwerking met de Bib Leuven en o.a. Funtime Records/Concerts, Kickass Records, Perspective Bookings, Orange Factory, Drol en met ondersteuning van de erfgoedcel van de stad Leuven.

De expo is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de Bib van 13 december tot en met 13 januari.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel