LEUVEN: Evolutie inbraken (periode januari – mei)stijging van 8 %

In mei registreerde de politie 67 inbraken. Dat is een daling met 10 feiten in vergelijking met de maand daarvoor. Tijdens de eerste vijf maanden van 2014 werden 297 inbraken en inbraakpogingen in woongelegenheden geregistreerd. Dat zijn er 22 meer (8 %) dan dezelfde periode vorig jaar. De eerste 4 maanden lagen de cijfers hoog (met een opvallende piek in maart – meer dan 100), om in mei te zakken tot 33 inbraken en inbraakpogingen.

Bron: Politie Leuven

In 33 gevallen ging het om een inbraak in een woning (20) of appartement (13) (16 feiten minder dan april). In de helft van de gevallen (17 keer) raakten de inbrekers niet binnen en bleef het bij een poging.

In 34 gevallen ging het om een inbraak in een andere bestemming (6 meer dan april). We registreerden o.m. 9 inbraken in garageboxen en bergingen op de Tervuursevest en de Ijzerenpoortstraat. Ook opvallend was een reeks van 6 inbraken in containerparken, met name 3 op de Aarschotsesteenweg en 3 in Grauwmeer.

De inbraken in andere bestemmingen liggen al het hele voorjaar vrij laag. In totaal werden 140 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd. Dat zijn er 11 minder (7,3 %) dan vorig jaar. Daaronder een reeks van 13 inbraken in containerparken. Al twee maal werden verdachten op heterdaad gevat. Desondanks werd enkele dagen terug een nieuwe inbraak vastgesteld in het containerpark in Grauwmeer. Opnieuw werd een deel van de inhoud van een container vol elektronica mee genomen. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel