LEUVEN: Els Van Hoof verlaat Leuvens schepencollege

Schepen Els Van Hoof (CD&V) kiest voor een mandaat in het federaal parlement. Dat is het gevolg van de aanstelling van partijgenoot Koen Geens als minister van Justitie.

De nieuwe federale regering heeft een kleine stoelendans tot gevolg. Ook in Leuven is dat het geval want Els Van Hoof kwam in beeld als opvolgster van partijgenoot Koen Geens (CD&V) die minister van Justitie wordt in de regering Michel I. De Leuvense schepen van Middenstand en Sport bevestigt nu dat ze effectief kiest voor een mandaat in het federaal parlement.

“Gedurende meer dan zes jaar heb ik mij als schepen met hart en ziel en met veel werkvreugde ingezet voor de stad Leuven. De keuze maken voor een ander mandaat is niet evident”, aldus Els Van Hoof. “Dinsdag zal ik mijn eed afleggen in de Kamer en volgens huidig plan zal ik me in januari laten verhinderen als schepen. Intussen werk ik een aantal hangende dossiers af zoals onder meer de begroting. De Leuvense CD&V heeft door het vertrek van Carl Devlies uit de kamer en het vertrek van Peter Van Rompuy uit Leuven nood aan bijkomende nationale mandatarissen. De Leuvense stem zal op deze manier terug sterker aanwezig zijn in de Kamer.”

In Leuven zal schepen Van Hoof wellicht opgevolgd worden door Herwig Beckers, huidig fractievoorzitter voor CD&V in de Leuvense gemeenteraad. Beckers heeft ervaring als invaller want in het verleden was hij ook al een tijdje schepen. In die functie lanceerde hij onder meer het bijzonder succesvolle Sinterklaashuis in het Leuvense stadhuis. Beckers is momenteel voorzitter van Dijledal en zal door de politieke stoelendans vervangen worden door Fons Laeremans vanaf het moment dat hij schepen wordt in het Leuvense schepencollege. Of Beckers ook de bevoegdheden van Els Van Hoof zal overnemen, is nog niet bekend.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel