LEUVEN: Ekonomika Kiesweek pakt uit met rollercoaster op Ladeuzeplein Leuven

Van maandag 28 tot en met woensdag 30 april wordt het Ladeuzeplein in Leuven naar jaarlijkse gewoonte omgetoverd tot het grootste gratis studentenfeest van Vlaanderen, de Ekonomika Kiesweek. Als grootste studentenvereniging van Vlaanderen zorgen ze 3 dagen en nachten lang voor gratis amusement, eten en drank voor de meer dan 10.000 bezoekers van hun Kiesweek.

Topattractie dit jaar is een gratis rollercoaster op het Ladeuzeplein, maar ook ’s avonds worden de studenten verwend met onder andere Lieven Scheire, Regi en zijn onafscheidelijke Linda Mertens. Afsluiten doen ze met een reusachtig waterballonnengevecht over het hele Ladeuzeplein: de Lipton Big Splash.

Gratis pleinactiviteiten en eten

Jaarlijks kent de Kiesweek een opkomst van meer dan 10.000 studenten, die gedurende drie dagen stoom afblazen op het Ladeuzeplein te Leuven. Naast de obligatoire gratis friet, hamburgers, bier en frisdrank staat er ook een ruime waaier aan activiteiten klaar. Zo kunnen studenten de eerste twee dagen van de week zich uitleven op een 20 meter hoge Bungee Ejection, een reuze klimwand, in een Paintball Field of de zwaartekracht tarten in een Rotor. Dit jaar ziet de Ekonomika Kiesweek het grootser dan ooit en pakt ze uit met een rollercoaster als hoofdattractie!

Big Splash 2014

Woensdag organiseren Ekonomika Kiesweek en Lipton Ice Tea de Lipton Big Splash 2014, het grootste Belgische waterballonnengevecht voor en door studenten. De strijd tussen de Belgische studenten wordt beslecht met … 150.000 waterballonnen! Het team dat zijn kapitein het best weet te verdedigen (lees: het droogst weet te houden) wint een Lipton Ice Tea TD! Deze derde editie belooft nog meer spektakel te bieden dan ooit!

Het volledige plaatje

Ook ’s avonds leeft de Kiesweek. Zo zal het programma bol staan van avondactiviteiten, waaronder een Ladies Night voor de vrouwelijke studenten, een quiz voor de bollebozen en verschillende feestjes voor de nachtdieren onder de economisten.

Over Ekonomika

Ekonomika is de officiele studentenvereniging van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen (FEB) van de K.U.Leuven en vertegenwoordigt meer dan 4500 studenten (Toegepaste) Economische Wetenschappen, Handelsingenieur en Handelsingenieur in de Beleidsinformatica. Ze is de grootste studentenvereniging van België. Ieder jaar wordt een nieuw bestuur, het Praesidium, verkozen om deze grote vereniging te leiden. Een jaar lang zoekt het nieuwe bestuur de nodige sponsors bijeen om een ongezien studentenevenement neer te zetten. Wil je meer weten? Surf dan naar www.ploegendeavour.be of naarwww.facebook.com/ploegendeavour. U kan Ploeg Endeavour ook volgen op www.twitter.com/ploeg_endeavour

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel