LEUVEN: Drukke nacht voor de politiediensten

De interventiedienst van de Leuvense politie had vannacht de handen meer dan vol. Ze werden van de ene naar de andere interventie gestuurd. Bijna steeds ging het om uitgaansgerelateerde feiten zoals nachtlawaai, vechtpartijen en alcohol in het verkeer.

Bron: Politie Leuven

Even voor middernacht werd een wagen aan de kant gezet op de Geldenaaksevest in Leuven. De bestuurder liet zich opvallen door voortdurend te remmen en dan weer razendsnel op te trekken. De dertiger uit Tienen legde een positieve ademtest af. De parketmagistraat trok het rijbewijs van de man onmiddellijk in voor 15 dagen.  Om vier uur reed een bestuurder aan hoge snelheid over het Artoisplein, de politie ging er achterna en zette het voertuig aan de kant op de Martelarenlaan. De bestuurder, een 30-jarige man uit Diest, blies positief. De parketmagistraat trok het rijbewijs van de man onmiddellijk in voor 15 dagen.

De politie moest ook verscheidene keren tussenkomen voor nachtlawaai. In de Dirk Boutslaan zorgde de muziek in een café voor geluidsoverlast, nadat de deur van het café gesloten werd, stopte ook de overlast voor de buurt. Twee uur laten moest de politie echter opnieuw naar hetzelfde café, deze keer omdat de feestgangers voor de deur kabaal maakten. Ze werden binnen gestuurd. In de Edward Van Evenstraat in Leuven hield een groepje pratende jongeren een buurtbewoner uit zijn slaap. De jongeren werden geïdentificeerd en gevraagd het stil te houden.  Ook op het Joris Helleputteplein zorgden een groepjes jongeren een aantal keer voor geluidsoverlast.

Een kotfeestje in de Tiensestraat liep eveneens uit de hand toen een van de aanwezigen een lege fles gin uit het raam gooide. Deze fles kwam terecht op een plastieken afdak van een van de buren, met een groot gat tot gevolg. De politie ging ter plaatse, maar geen van de studenten verklaarde de fles gegooid te hebben. De 20-jarige organisator van het feestje werd geïdentificeerd en zal moeten opdraaien voor de kosten. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel