LEUVEN: Drugshond Joy levert goed werk

Het voorbije weekend waren de overlastpatrouilles opnieuw actief in het uitgaanscentrum. De voetpatrouilles hadden vooral aandacht voor overlast die gelinkt was aan drugs en alcohol. De verkeerspolitie controleerde ondertussen zowel geparkeerde wagens als het verkeer op de baan.

Bron: Politie Leuven

45 bestuurders werden aan kant gezet en moesten een ademtest afleggen. Daarvan hadden er drie te veel gedronken. De verkeersploegen stelden verder een twintigtal processen-verbaal op voor uiteenlopende verkeersovertredingen. Eén bestuurder reed rond met een voertuig dat niet meer geldig technisch geschouwd was. Een andere reed met een wagen die niet was ingeschreven.

Ook drugshond Joy van de Leuvense politie was opnieuw van de partij. In één voertuig werd op zijn aanwijzen 10 gram cannabis aangetroffen. De patrouilles troffen ook bij 7 bezoekers van de stad kleine hoeveelheden drugs aan. Er werd telkens proces-verbaal opgesteld.

Twee personen die openbaar dronken waren en een persoon die herrie zocht met andere bezoekers werden enkele uren opgesloten in de cel. Ook een persoon die geseind stond met een bevel tot gevangenneming werd overgebracht naar het commissariaat. Tenslotte werden nog een tiental GAS-pv’s opgesteld, onder meer voor wildplassen en nachtlawaai. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel