LEUVEN: Drugs gevonden bij controles in uitgaansleven

Tijdens controles in het uitgaansleven tijdens het weekend werden bij verschillende personen drugs aangetroffen.

Zaterdagnamiddag zette een patrouille een wagen aan de kant in de Noormannenstraat in Leuven voor controle. Omdat er een sterke cannabisgeur in de wagen hing, werd overgegaan tot controle van de vier inzittenden. Een 17-jarige uit Leuven had een gebruikershoeveelheid cannabis op zich. Dit werd in beslag genomen.

In de Brusselsestraat in Leuven werd zondagochtend een 27-jarige man uit Leuven gecontroleerd. In zijn rugzak trof de politie een hoeveelheid cannabis aan. De man had ook nog een mes in zijn broekzak zitten. Een proces-verbaal voor verboden wapenbezit werd opgesteld. Zowel de drugs als het wapen werden in beslag genomen.

Een uitbater van een café op de Oude Markt in Leuven verwittigde zondagochtend de politie omdat hij vermoedde dat er een dealer in zijn zaak bezig was. Een ploeg in burger kwam ter plaatse aan haalde de verdachte uit de zaak. Bij controle troffen ze een kristalachtige substantie aan in een doosje tictac. De verdachte, een 24-jarige man uit Tielt-Winge, gaf onmiddellijk toe dat het om synthetische drugs MDMA ging. De drugs werden in beslag genomen. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel