LEUVEN: Dronken man (74) belandt in de cel

Een voorbijganger belde maandagavond de politie dat hij in de Diestsestraat een man zag strompelen die volgens hem zeker niet meer veilig thuis zou geraken. Een patrouille trof de man even later aan. Het ging om een 74-jarige Leuvenaar die veel te diep in het glas had gekeken. Hij werd enkele uren te slapen gelegd in de politiecel.

Dinsdagnacht moesten de hulpdiensten verschillende keren uitrukken voor stomdronken personen. De eerste keer kwam de oproep van uit een fakbar in de Tiensestraat. Daar was een 19-jarige man uit Kortenberg onwel geworden. De verplegers die ter plaatse kwam met een ziekenwagen, stelden vast dat de student niets mankeerde, behalve dat hij veel te diep in het glas had gekeken. Hij werd door de politie overgebracht naar het commissariaat waar hij zijn roes mocht uitslapen.

Even later werd van uit dezelfde fakbar gebeld dat er een persoon onwel was geworden op het toilet. De 21-jarige Leuvenaar had ook overgegeven. De ziekenwagen rukte opnieuw uit. Na een medische check-up vertrok hij op eigen krachten naar huis om zijn roes uit te slapen.

Woensdagochtend tenslotte werd in de Tiensestraat een 22-jarige student uit Kortrijk aangetroffen door een patrouille. De student kon amper op zijn benen staan. Voor zijn eigen veiligheid werd hij dan maar te slapen gelegd in de politiecel. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel