LEUVEN: Dronken feestvierders belanden in cel

De politie moest op de eerste dag van het jaar enkele dronken feestvierders opsluiten in de cel.

Bron: Politie Leuven

Op Nieuwjaarsdag bood de politie aan enkele dronken personen onderdak aan in de cellen van het politiehuis. Zo werd een 55- jarige Leuvenaar dronken aangetroffen op het Martelarenplein. De man, op krukken, was onder invloed van alcohol meermaals ten val gekomen.

De uitbater van een broodjeszaak contacteerde de politie op Nieuwjaarsdag rond de middag. Een jongeman van 20 jaar uit Kortenaken lag zijn roes uit te slapen op het terras van de broodjeszaak. De man is totaal van de wereld wanneer de politie-inspecteurs hem trachten aan te spreken. In de politiewagen doet hij zijn schoenen uit en nestelt zich op de achterbank om zijn slaap verder te zetten. Na zijn roes uitgeslapen te hebben in de cel mag hij het politiehuis verlaten.

Ook in de Minderbroederstraat worden onze ploegen opgeroepen in de nacht van 2 januari voor een roepende 20 jarige student uit Lubbeek. De jongeman stond voor een appartementsgebouw in de Minderbroederstraat en wou dit pand betreden. Zowel bewoners als politie trachtten hem te overtuigen om de plaats te verlaten, maar de jongeman hield stug vol. Om de openbare veiligheid te handhaven werd de man naar het politehuis overgebracht. 

Tijdens een patrouille op 1 januari in de namiddag merkten onze ploegen een man wankelend langs een woning in de Aarschotsesteenweg op. Na het parkeren van hun dienstvoertuig stelden zij vast dat de man half uit een raam hing. Hij had de rolluik omhoog geduwd, het raam geopend en trachtte naar binnen te klimmen. De woning bleek verlaten te zijn. De man, duidelijk onder invloed van alcohol, werd naar het politie overgebracht waar hij geïdentificeerd kan worden. Het betrof een 48-jarige Letlander, welk na een korte opsluiting ter ontnuchtering in de cel en na contactname met de Dienst voor vreemdelingenzaken het politiehuis mocht verlaten.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel