LEUVEN: Digitale Week van start in Radiohuis Leuven

Dit jaar vindt de Digitale Week, een campagne rond digitale geletterdheid en mediawijsheid, al voor de negende keer plaats. De campagne loopt van zaterdag 19 tot en met zondag 27 april maar wordt al een dag eerder afgetrapt in het Radiohuis in Leuven, waar jongeren aan de hand van Project Siena mobiele applicaties voor tablets en smartphones zullen leren maken.

Het is de eerste van meer dan 1.100 gratis en bijna gratis activiteiten rond digitale apparaten en tools die de komende week in Vlaanderen zullen doorgaan. LINC vzw schotelt, samen met sponsor Microsoft, een handvol jongeren als uitdaging voor om – op niet meer dan een uurtje tijd –  zélf een muzikale applicatie in elkaar te steken. Dat is mogelijk dankzij Project Siena waarmee gebruikers van achter hun eigen toestel zélf een mobiele applicatie voor Microsoft Windows 8.1 kunnen bouwen. De opdracht is een voorbeeld van hoe een Digitale Week-activiteit er kan uitzien. Maar de Digitale Week lost ook andere vraagstukken op tijdens de meer dan duizend gratis en bijna gratis activiteiten… Van ‘Hoe werkt mijn smartphone’ tot ‘Wat kan Word?’, de Digitale Week heeft voor ieder wat wils.

Meer informatie en een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.digitaleweek.be Alle informatie is ook telefonisch op te vragen via het nummer 016 – 31 66 08.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel