LEUVEN: Diefstallen in het uitgaansleven

De politie werd afgelopen weekend alweer geconfronteerd met enkele diefstallen in het uitgaansleven. Op de Grote Markt ging het zelfs om een diefstal met geweld.

Een 24-jarige man uit Watermaal-Bosvoorde moest zondagochtend op de Grote Markt zijn gsm afgeven aan 5 onbekenden die plotseling rond hem kwamen staan. Nadat de twintiger zijn gsm had afgegeven, kreeg hij van één van de onbekenden nog een klap in het gezicht.  Vervolgens ging het groepje er met hun buit vandoor. Het slachtoffer wenste geen medische verzorging. 

Zaterdag even na middernacht werd ook een 23-jarige uit Willebroek aan het station bestolen van zijn gsm. De twintiger werd door een onbekende persoon aangesproken met de vraag of hij een sigaret kreeg. Toen de aangesproken persoon hierop negatief antwoordde, begon de onbekende wat onnozel rond te springen. Even later verdween hij samen met zijn kameraden. Een tijdje later stelde het slachtoffer vast dat zijn gsm uit zijn zak was verdwenen. Enkele uren later werden twee verdachten opgepakt die beantwoordden aan de beschrijving die door het slachtoffer werd gegeven. Eén van de twee bleek illegaal in het land te zijn. De gestolen gsm kon echter niet bij hen worden aangetroffen.

Bron: Politie Leuven #politieleuven #leuven

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel