LEUVEN: De slimste school van Vlaams-Brabant

Op vrijdagavond 20 maart 2015 strijden 19 teams uit 10 verschillende scholen bij Campus GROEP T voor een finaleticket voor de scholenquiz ‘De Slimste School van Vlaanderen’.

De scholenquiz is een initiatief van Enterbrainment, in samenwerking met Bezzerwizzer, het inventieve nieuwe quizspel, en een aantal onderwijsinstellingen om de slimste school van Vlaanderen te ontdekken. En slim verwijst dan niet enkel naar ‘schoolse kennis’ maar wordt geplaatst in een ruimer perspectief: kennis van de wereld rondom ons, dus ook film, muziek, sport, internet en actualiteit komen aan bod naast meer klassieke onderwerpen als aardrijkskunde, biologie, geschiedenis, scheikunde of literatuur.

Na de provinciale preselectie in de 5 Vlaamse provincies volgt er op donderdag 30 april een nationale finale waar naast mooie prijzen ook de prestigieuze titel ‘De Slimste School van Vlaanderen’ te winnen is. Voor de provincie Vlaams-Brabant nemen de volgende scholen deel aan de provinciale voorronde bij KU Leuven Campus GROEP T:

Campus Groep T onderhoudt al bijna 20 jaar goede banden met de Volksrepubliek en telt inmiddels al bijna 20 % Chinezen onder zijn studentenpopulatie. Het Confucius Instituut – het eerste in Vlaanderen – draagt bij tot een grotere bekendheid van de Chinese taal en cultuur in de regio.

De deelnemende scholen uit het Leuvense zijn Heilig Drievuldigheidscollege Leuven, Damiaaninstituut Aarschot, Lemmensinstituut Leuven en Sint-Jozefscollege Aarschot. Elke school vaardigt één of meerdere wedstrijdploegen van 4 scholieren uit de laatste graad van het secundair onderwijs, begeleid door 1 leerkracht, af. Deze quiz wordt opgesteld door een ervaren team van Enterbrainment.

Meer informatie: www.slimsteschool.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel