LEUVEN: ‘De Brand van Leuven’ nu beschikbaar op DVD

Eind augustus 1914 werd Leuven het slachtoffer van blinde oorlogsrazernij. In de DVD “De Brand van Leuven” vertelt oorlogsjournalist Rudi Vranckx wat er toen precies gebeurde in onze stad.

Eind augustus 1914 werd Leuven het slachtoffer van blinde oorlogsrazernij. Zowat het hele centrum van de stad werd systematisch vernield door de Duitse bezetter. Meer dan 1000 gebouwen gingen in vlammen op, onder meer de eeuwenoude universiteitsbibliotheek en talloze waardevolle publicaties die er zich in bevonden, en er vielen ruim 200 onschuldige burgerslachtoffers. In “De Brand van Leuven” vertelt oorlogsjournalist Rudi Vranckx wat er precies gebeurde, hoe het zover is kunnen komen en wat de motieven waren voor deze vreselijke misdaad, die ook internationaal de gemoederen flink beroerde.

Deze historische documentaire werd geproduceerd in het kader van de herdenkingsactiviteiten rond 100 jaar WOI. De film ging in première op DOCVILLE 2014. De DVD bevat naast deze film ook een interview met Marie Legrand, de laatste getuige van de brand van Leuven en een fotogalerij, samengesteld i.s.m. het Stadsarchief Leuven. De dvd “De Brand van Leuven” is te koop in de dvd winkel in uw buurt en de gekende dvd webshops.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel