LEUVEN: Dario Van der Veken van café Plaza beste tapper van Vlaams-Brabant

Vandaag werd in Den Thuis, het café van de Stella Artois-brouwerij, de aftrap gegeven voor de voorrondes van het Belgisch Kampioenschap Biertappen. Uit een totaal van 32 deelnemers bewees de 22-jarige Dario Van der Veken uit Lubbeek dat hij als de beste een Stella Artois kan tappen. Samen met 4 andere finalisten gaat hij door naar de Belgische finale in brouwerij De Hoorn in Leuven op woensdag 3 juni 2015. Daar zal besloten worden wie de eer van ons land mag verdedigen op het Wereldkampioenschap, dat dit jaar plaatsvindt op 27 juni, in Wimbledon!

In Vlaams-Brabant is tappen met de bierlepel ingegeven. Dat bewezen de kandidaten van vandaag nog maar eens. Na een korte uitleg van horecaconsultent Rudy Beckers, gevolgd door een training, gingen de horecaprofessionals aan de slag. Een professionele jury beoordeelde de kandidaten op basis van meer dan 50 criteria. Daaruit werd Dario Van der Veken tot grote winnaar verkozen.

“Het is een hele eer om Vlaams-Brabant te vertegenwoordigen in de Belgische finale. Allaine Schaiko en Marjolein Geuens hebben de vorige jaren de standaard erg hoog gelegd. Hopelijk kan ik Vlaams-Brabant en misschien zelfs België even sterk op de kaart zetten”, aldus Dario van café Plaza uit Leuven.

Belgische finale

Samen met vier andere finalisten (Kristof Van Camp van Villa Artois, Jan Vandenplas van Louvain Louvain, Tim Neirincks van ’t Archief en Jurgen Bollion van M-café) werd Dario Van der Veken geselecteerd om Vlaams-Brabant te vertegenwoordigen op de Belgische finale. Deze vindt plaats op 3 juni in brouwerij De Hoorn in Leuven.

Wereldkampioenschap

Deze regionale voorronde is een belangrijke stap naar het Belgisch kampioenschap. De nationale kampioen van elk deelnemend land wordt nadien, op 27 juni, verwacht in Wimbledon voor de Wereldfinale.

Stella Artois-feestje? Stem online of via sms!

Ook voor de cafébezoekers valt er wat te winnen! Ze kunnen hun favoriete barman/vrouw steunen door online of via sms te stemmen voor hun favoriete café. Het café dat op 3 juni de meeste stemmen verzameld heeft, mag zijn klanten trakteren op een Stella Artois-feestje! Stemmen kan via www.draughtmasters.be/3-stem.php of via sms naar 8850.

Meer info: www.draughtmasters.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel