LEUVEN: Dansen met Ketnet tegen pesten op Ladeuzeplein

Op donderdag 27 februari om 13.30 u. dansen en zingen Ketnet-wrapper Niels Destadsbader en zangeres Slongs Dievanongs op het Ladeuzeplein in Leuven de Move tegen Pesten. Overal in Vlaanderen doen kinderen met hen mee, van Limburg tot West-Vlaanderen. Bij de vorige editie waren dat er meer dan 272.000 in ruim 2000 scholen. “Het is een krachtig signaal tegen pesten en de apotheose van de Week tegen Pesten, die van vrijdag 21 tot vrijdag 28 februari wordt georganiseerd door het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten”, klinkt het.

Pesten op school blijft een hardnekkig probleem. Het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten voert het hele jaar door actie, maar nog meer dan anders tijdens de Vlaamse Week tegen Pesten. Ketnet doet daar volop aan mee. Op 19 januari lanceerden Niels De Stadsbader en Slongs Dievanongs de Move tegen Pesten 2014. Als ambassadeurs van actie riepen ze alle Vlaamse kinderen op om samen met hen neen te zeggen tegen pesten. De kinderen konden zich registreren op Ketnet.be en samen met hun school het engagement aangaan om op 27 februari om 13.30 u. allemaal samen de Move tegen Pesten te zingen en te dansen. De respons was overweldigend.

Op donderdag 27 februari is het zover: dan dansen honderderduizenden kinderen massaal mee met de Move tegen Pesten. Hoogtepunt van de dag is de live uitzending op Ketnet om 13.30 u vanop het Ladeuzeplein in Leuven, waar alle Leuvense scholen zich verzameld hebben om samen de Move te dansen. Netmanager Wouter Quartier: “Tijdens de Week tegen Pesten steken we een tandje bij, samen met het Netwerk Kies kleur tegen Pesten en het scholierentijdschrift Yeti. De Move tegen Pesten is een sterk mobiliserend en verbindend signaal tegen pesten. Daarnaast besteden we in onze programma’s en online heel de week extra aandacht aan de problematiek van het pesten, met informatie, bewustmaking en duiding op maat van het doelpubliek van deze actie: kinderen van de lagere school. Zo maken we duidelijk dat pesten fout is en dat slachtoffers niet alleen staan in hun strijd tegen pestgedrag.“

Brahim

Om 13.30 uur gaat de live uitzending van start met in de hoofdrol de ambassadeurs van de actie: Niels Destadsbader en Slongs Dievanongs. Met de live uitzending wil Ketnet de betrokkenheid van alle kinderen en alle scholen bij de actie vergroten, omdat iedereen in schoolverband kan meekijken en meedansen. Wie het evenement op school niet op televisie kan volgen, kan dat eventueel wel online, want de hele uitzending wordt ook live gestreamd via ketnet.be. Brahim en Ketnet-wrapper Charlotte Leysen waren de boegbeelden van de Move tegen Pesten in 2012 en ze zijn er ook deze keer bij in Leuven om samen met Niels en Slongs Dievanongs te onthullen hoeveel Ketnetters er dit jaar meedansen met de Move tegen Pesten.

De Vlaamse Week tegen Pesten is een jaarlijks weerkerend initiatief van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, in samenwerking met Ketnet en het scholierentijdschrift Yeti. De Vlaamse Week tegen Pesten wordt telkens georganiseerd in de week voorafgaand aan de krokusvakantie, dit jaar van 21 tot 28 februari.

Meer info: www.ketnet.be – www.kieskleurtegenpesten.be – www.yeti.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel