LEUVEN: Dan toch geen rechtszaak van Standard tegen El Toro

Standard laat op de website van de club weten dat er wordt afgezien van een gerechtelijke procedure tegen OHL-spits Bjorn Ruytinx. Die beslissing kwam er nadat een onafhankelijk expert Standard een negatief advies gaf over de procedure.

Agressie met voorbedachten rade…op basis van die beschuldiging was Standard een burgerlijke procedure begonnen tegen OHL-spits Bjorn Ruytinx die Mehdi Carcela zwaar had geblesseerd in de wedstrijd OHL-Standard. Ruytinx kreeg een gele kaart voor de overtreding en werd nadien ook geschorst voor één speeldag, niet voor de fout maar wel voor het onbetamelijk gedrag tussen de lijnen van de OHL-spits. Daarmee bedoelde men de grijns op het gezicht van Ruytinx nadat hij de overtreding had begaan.

Standard nam geen vrede met die sancties en koos vervolgens voor een burgerlijke procedure tegen El Toro. Na gesprekken met de Pro League over een werkgroep die zou waken over zware tackles tussen de lijnen toonde Standard zich akkoord om de gerechtelijke procedure te bevriezen. Er werd eveneens een onafhankelijk expert aangesteld en die heeft nu een negatief advies gegeven aan Standard betreffende de procedure tegen Ruytinx. Standard legt zich neer bij dat advies en trekt de klacht nu definitief in.  

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel