LEUVEN: Countdown op Oude Markt neemt afscheid van 2013

Leuven maakt zich weer op voor een nieuwe editie van de traditionele Countdown op de Oude Markt. “Zondag begon de crew al aan de opbouw van een centrale feesttoren en tegen oudjaar is de Oude Markt alweer klaar voor een feestje”, aldus Erik De Rop, voorzitter van vzw Oude Markt.

De Countdown is al vijf jaar een vaste waarde in Leuven op oudjaar en dit jaar staat de zesde editie op het programma. Nieuw gegeven is echter de schaarspiste op de Oude Markt. Die moet niet wijken voor de Countdown waardoor de organisatoren enkele maatregelen moesten nemen om de veiligheid van de feestvierders te garanderen. “De schaatspiste op de Oude Markt blijft inderdaad staan en dit heeft een aantal consequenties”, zegt Erik De Rop, voorzitter van vzw Oude Markt. “Vzw Oude Markt grijpt terug naar een podiumconcept van vóór de befaamde brugconstructie van de laatste jaren. Een centraal geplaatste hoge toren wordt feestelijk aangekleed. Thomas Boets van LD productions tekent weer voor een nieuw ontwerp om het oude jaar in stijl uit te zwaaien en het nieuwe met glans te beginnen. Vanaf 22 uur start de DJ- en lichtshow. Om 00.30 uur stopt de muzikale omlijsting vanaf het podium, maar de lichtshow blijft draaien tot 4 uur.”

Traditioneel loopt de Oude Markt echt vol vanaf 23 uur. “De laatste minuten en seconden zullen weer spectaculair worden omkaderd. We hebben wat dat betreft nog een kleine verrassing in petto. Wees er van overtuigd dat de uiteindelijke aftelling weer voor talloze kippenvelmomenten zal zorgen. Het feestje gaat dan al even traditioneel weer verder in de 35 cafés van de Oude Markt”, zegt Erik De Rop.

Veiligheid.

Veiligheid staat zoals alle jaren weer voorop. In samenwerking met de Leuvense politie, worden het hele gebeuren en alle uitgangen gemonitord. “Er is één hoofdingang via de Kortestraat. Wie er bij wil zijn, kan best op tijd komen, want de Oude Markt zal dit jaar sneller vol lopen. Breng geen glas en flessen mee. En vuurwerk is absoluut verboden. Alle zijstraten worden gecontroleerd en politie en crew zullen correct maar zeer streng optreden. De stadsreinigingsdienst plaatst glascontainers en verschillende vuilbakken  om alle feestgedruis op te vangen. De schaatspiste wordt ook extra beveiligd”, klinkt het.

“De voorbije jaren verliep de Countdown altijd veilig, een traditie die we graag willen verderzetten. Daarom doen we ook een oproep naar de jeugd: feesten mag maar doe het in stijl. Veilig en met respect voor anderen en jezelf”, besluit Erik De Rop.

Meer info: www.leuvencountdown.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel