LEUVEN: ColumnDe wonderbaarlijke genezing van OHL?

Waar gaat het met de wereld naartoe als zelfs één van de meest fervente supporters van OHL, met name de heer S.P., een concert van The Kids verkiest boven de uitwedstrijd op het veld van Lierse? We willen nu niet meteen de apocalyps afkondigen, maar het is toch een bijzonder ernstig teken aan de wand.

Op de sociale media wemelt het tegenwoordig van klaagzangen over de slechte prestaties van OHL. Soms worden bepaalde spelers met de vinger gewezen (lopen is niet verboden als je vlotjes enkele duizenden of zelfs tienduizenden euro per maand verdient, n.v.d.r) maar doorgaans is het bestuur kop van jut. In het begin van het seizoen mikte men op pakweg de tiende plaats in de Jupiler League. Dat is er overduidelijk niet van gekomen…

Meer zelfs, Play Off 3 bengelt als het zwaard van Damocles boven de hoofden van het OHL-bestuur. Is de kritiek terecht? Moeilijke kwestie, maar we kunnen niet ontkennen dat er fouten werden gemaakt. Mislukte transfers (Ogunjimi, n.v.d.r), ondoordachte communicatie (de zaak Ruytinx versus Carcela), de aanslepende trainerskwestie met Arnold Rijsenburg als voornaamste slachtoffer en recentelijk de trainerscarousel. Eerst werd Ronny Van Geneugden van de draaimolen gekegeld waarna Herman Vermeulen de moeilijke taak kreeg om de spelersgroep opnieuw te verenigen tot een team. Heil heil Vermeulen zong het bestuur al snel in koor want hij won zowaar van Zulte Waregem. Helaas beginnersgeluk, want vijf wedstrijden later bleek de aanpak van Vermeulen niet het juiste medicijn en toverde het OHL-bestuur zowaar witte raaf Ivan Leko uit de hoed als nieuwe coach.

FC De Kampioenen

Slechts één probleem: Leko heeft nog geen trainerslicentie op zak en dus moet de eerder voor bewezen diensten bedankte Hans Vander Elst opnieuw op de trainersbank zitten als assistent-trainer. Het lijkt wel een scenario uit FC De Kampioenen. Hopelijk zijn de legendarische woorden van voddenmarchand Fernand uit die serie niet profetisch voor het seizoenseinde van OHL…

Dat gezegd zijnde is er maar één weg om de Leuvense trots in eerste klasse te houden: lopen voor elke meter en vechten voor elke bal, met het spreekwoordelijke mes tussen de tanden. Dat zijn de OHL-spelers hun supporterslegioen verschuldigd, einde contract of niet. Voetbal is nu eenmaal altijd een heel klein beetje veel oorlog. Clubicoon Bjorn ‘El Toro’ Ruytinx beseft dat maar al te goed. Hopelijk nemen zijn collega’s er ‘allemaal’ een voorbeeld aan.

Oh ja, nog dit, fervent OHL-supporter S.P. zou ondertussen besloten hebben om zowel het concert van The Kids in Het Depot als de wedstrijd Lierse-OHL mee te pikken nu zaterdag. Dat laatste zal de beroemde S.P. doen in het al even beroemde café Sport op het Leuvense Martelarenplein. Concreet wil dat zeggen: heen en weer pendelen van toog tot toog. We twijfelen er niet aan dat S.P. die opdracht uiterst vlot en zeer behendig tot een goede einde zal brengen. Tenzij er natuurlijk een straattegel -geheel onterecht uiteraard- zijn voorrang zou nemen…Come on you whites! 

Bart Mertens

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel