LEUVEN: Colruyt Group Academy opent zesde ontmoetingscentrum in Haasrode

Colruyt Group Academy start nu ook met workshops in het kantoorgebouw van de retailgroep aan de Interleuvenlaan in Haasrode.

Van begin april tot eind juni kunnen particulieren er in een aangename, ontspannen sfeer deelnemen aan 36 verschillende workshops, met klassiekers als initiatie single malt whisky, snijtechnieken en veilig leren fietsen. Er zijn deze lente ook heel wat nieuwe workshops, zoals de Latijns-Amerikaanse keuken, bedrituelen voor kinderen en borstvoeding. De meeste workshops vinden meerdere keren plaats en een aantal ervan is al volzet. Het volledige aanbod is beschikbaar op de site www.colruytgroupacademy.be.

Colruyt Group Academy biedt sinds eind 2012 een brede waaier workshops in 6 domeinen: welzijn en ontspanning, eten en drinken, huis en tuin, maatschappij, kids & Co en baby. Onder het motto “Ontmoeten, ontdekken, ondernemen” wil de Academy de deelnemers inspireren en hen oplossingen aanreiken voor dagelijkse thema’s en situaties. Dit jaar zijn er 1.050 workshops gepland over 150 thema’s. De Academy is vandaag actief op twee sites in Halle (op Heulenberg en Hellebroek) en in Grimbergen, Haasrode, Luik en Bergen. Vanaf 2015 zullen er workshops plaatsvinden in Namen en vanaf 2016 ook in Ukkel. In de loop van de komende 2 jaar wil de Academy starten in Gent en Antwerpen en tegen 2018 wil ze in elke provincie aanwezig zijn. 

Blijven bijleren

Colruyt Group Academy mag rekenen op een stijgende populariteit. Enkele dagen nadat het programma voor april-juni online was gezet, werd de kaap van 10.000 inschrijvingen al overschreden (sinds de start eind 2012). In 2014 mikt de Academy op 16.000 deelnemers in totaal.

De Academy past helemaal in de bedrijfscultuur van de groep. CEO Jef Colruyt: “Dag na dag blijven bijleren en nieuwe dingen ontdekken, dat is mijn manier van leven. Volgens mij is het de enige manier om je te ontplooien en ergens een verschil te maken. Die visie deel ik graag met mijn medewerkers en het is fantastisch om ze nu ook met de klanten te kunnen delen.” Colruyt Group Academy werkt niet alleen voor particulieren maar verzorgt ook alle opleidingen en vormingen voor de ruim 25.000 medewerkers van Colruyt Group. Die investeert jaarlijks 3,62 % van de loonmassa in vorming.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel