LEUVEN: Clouseau op ‘nieuwe’ Beleuvenissen

De zomer van Leuven begint vorm te krijgen. En het upgraden van Beleuvenissen is daar een onderdeel van. “Onder meer Clouseau komt optreden en wel op 18 juli”, aldus een fier schepen van Feestelijkheden Dirk Vansina (CD&V).

De Vismarkt wordt een dans- en feestplein. Daarvoor wordt er beroep gedaan op Radio Modern die het plein tijdens de drie Beleuvensissen telkens een andere thema zal geven. Het plein wordt aangekleed en in een retrosfeer gebracht. Radio Modern is een fenomeen dat de Beleuvenissen op de Vismarkt naar andere sferen zal brengen.

Het hoofdpodium wordt absoluut dé top op de drie Beleuvenissen. “We kunnen al één naam verklappen, nl. Clouseau voor de eerste Beleuvensisen op 18 juli. Voor Koen en Kris is het altijd thuiskomen op de Oude Markt want zij stonden hier reeds met Marktrock in 1987. Na enkele jaren afwezigheid op festivals, kozen ze dit jaar opnieuw voor de Beleuvenissen.”

“Op de Grote Markt zal 18 juli het project ‘iet me ziel’ geprogrammeerd worden. Dit project deed enkele weken geleden de Leuvense schouwburg vollopen en was gewoon te goed om maar één keer op te voeren. Daarom zullen ze op de Beleuvenissen nog eens de ziel uit hun lijf spelen. Lennaert Maes en Andries Boone brengen Paul Michiels, Big Bill, Jonas Winterland, Stoomboot, Klaas Delrue, … mee om de ziel van onze stad boot te leggen met zowel ingetogen als uitbundige nummers”, besluit schepen Dirk Vansina (CD&V).

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel