LEUVEN: Chiefs wint van Heist o/d Berg maar verliest van Turnhout

Een degelijk weekend voor Ice Hockey Club Leuven: alle jeugdteams wonnen en de Chiefs toonden karakter én verzorgden de actieve promotie van het ijshockey in twee spannende en doelpuntenrijke wedstrijden.

ELITE LEAGUE Beker van België: LEUVEN CHIEFS vs. Olympia Heist o/d Berg 5-4 (OT)

Leuven begon bijzonder enthousiast aan de eerste periode maar de buren uit Heist konden alleszins voorlopig stand houden, tot Michael Van Egdom na ruim 9 minuten spelen de puck knap binnentikte na een snelle uitbraak en assist van Boris Kolyasnikov. Zeven minuten later joeg kapitein Julien Zwikel vanop de blauwe lijn de tweede Leuvense treffer tegen de netten, maar amper één minuut later milderde Olympia reeds tot 2-1.Michael scoorde een vroege goal in de tweede periode en Chiefs bleven hun tegenstanders stevig in de verdediging drukken, maar een vierde doelpunt bleef uit. Volledig tegen het spelbeeld in kwam Olympia tot 3-3 langszij. Dean Thurura bracht CHIEFS opnieuw op voorsprong maar Leuven incasseerde nogmaals een tegendoelpunt. 4-4 aan de tweede rust dus.

De derde periode verliep volgens hetzelfde scenario: CHIEFS vielen aan maar stuitten steeds op een been, stick, schaats of goalie van een krampachtig verdedigend Olympia. Nog steeds 4-4 en dus overtime., waarbij opnieuw Dean op aangeven van Michael de verlossing bracht. Jammer voor Dean’s beslissende doelpunt, maar  “CHIEF van game #30” wordt deze keer Michael Van Egdom.

ELITE LEAGUE Beker van België: White Caps Turnhout vs. LEUVEN CHIEFS 7-6

Leuven startte aanvallend en zonder complexen aan de uitwedstrijd tegen de leider in Elite League. Turnhout bleek echter meer zin voor afwerking te hebben en reeds na 13 minuten stond het 3-0. Vroeg in de tweede liftte Quintin Bollue de puck knap voorbij een verbouwereerde Turnhoutse goalie. Ondanks een vierde tegendoelpunt bleven CHIEFS kalm en goed georganiseerd spelen, met goals van Marco Piro en David Vychodil die de aansluitingstreffer lukte. Twee snelle uitbraken van Turnhout en evenveel goals plaatsten CHIEFS echter opnieuw op 3 doelpunten achterstand. Maar wat een geweldige periode, met maar liefst 6 goals! CHIEFS domineerden de derde periode en bleken in de slotfase fysiek beter in vorm dan Turnhout. Max Pellegrims en opnieuw Quintin brachten Leuven op een welverdiende 6-5. Turnhout trachtte nu duidelijk het ritme uit de wedstrijd te halen en scoorde hun enige doelpunt van deze periode. Met 6 veldspelers op het ijs en dus zonder goalie kwam Leuven in de slotseconden nog terug tot 7-6.

De titel “CHIEF van game” gaat opnieuw naar een jonge Leuvenaar: Quintin Bollue, dit weekend pas terug na een stevige blessure, scoorde 2 doelpunten en speelde een ijzersterke game.

VOLGENDE LEUVEN CHIEFS THUISWEDSTRIJD, IJSBAAN LEUVEN ZATERDAG 9 NOVEMBER 2013 (20u), LEUVEN CHIEFS vs. White Caps Turnhout.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel