LEUVEN: CHIEFS naar halve finale na dubbele winst tegen Olympia Heist op den Berg (1-9 en 7-2)

Met 16 doelpunten voor en slechts 3 tegen verzekeren Leuven CHIEFS zich uiteindelijk vrij vlot van een plaats in de halve finale om de Beker van België.

CHIEFS klaarden de klus in Olympia met snelle combinaties en gedreven spel. Ruststanden waren 0-4 en 0-8, eindstand 1-9. Olympia kreeg pas in de eindfase de enige treffer tegen de Leuvense netten. De wedstrijd was toen reeds lang beslist. Het werd een uitstekende wedstrijd voor CHIEFS, alle jongens speelden op goed niveau. Met zijn snelheid, regelmaat, technisch hoogstaand spel, doelpunt en drie assists werd de Zweedse Solvaystudent David Norström de Leuvense Man van de Match. 

Olivier Bouchard scoorde een onwaarschijnlijk mooi doelpunt en ook Yoren De Smet trof tweemaal raak. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd zagen we nog een opstootje tussen een viertal spelers, na een erg stevige bodycheck van Vincent Camelbeeck. In de terugwedstrijd liep de Leuvense machine minder vlot en stond het na twee periodes 2-2 gelijk. Olympia verdedigde zich dapper en CHIEFS toonden nogal wat onzorgvuldigheden. In de derde periode bleken de CHIEFS opnieuw over dodelijke efficiëntie te beschikken: aanvoerder Dries Steijnen speelde met twee goals en evenveel assists zijn troepen naar de overwinning en sleept zo voor de tweede maal de titel “CHIEFS Man van de Match“ binnen. 

Olivier Bouchard toonde nogmaals zijn kunnen met enkele prachtige acties en opnieuw een fraai doelpunt. Het orgelpunt kwam van U18 Michaël Van Egdom die met een mooie schijnbeweging de Heistse goalie verschalkte en kalm de 7de treffer binnentikte. Het vrij talrijk opgekomen en vooral enthousiast publiek zag uiteindelijk een wervelend en zegevierend CHIEFS team. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel