LEUVEN: Chiefs Leuven wil weer aanknopen met de top in het ijshockey

Na een periode van dominantie betaalde Chiefs Leuven vorig seizoen leergeld. De ambitie om minstens één finale te spelen met de jonge ploeg werd niet behaald. Zowel in de beker- als in de titelcompetitie strandden de Leuvense ijshockeyers in de halve finale. Dit seizoen wil men weer aanknopen met de Belgische top met een jong maar strijdvaardig team.

Tekst: Luk Derden

“We botsten vorig seizoen telkens op een versterkt White Caps Turnhout en andere tegenstanders hadden zich ook substantieel versterkt”, aldus Bart De Keyser. “Daarnaast haakten bij ons ook enkele geroutineerde spelers af. Anderzijds was Leuven dan weer oppermachtig in nagenoeg alle nationale jeugdreeksen, met landstitels bij de U14, U16 en U18.”

De toekomst van Chiefs Leuven is dus verzekerd met al dat jong talent. “We willen met onze jongeren de jarenlange uitstekende resultaten in alle jeugdreeksen bestendigen en onze grenzen verleggen buiten de Belgische competitie met het oog ze laten door te stromen naar het hoogste niveau. Chiefs Leuven staat immers bekend als dé referentie inzake jeugdopleiding. We zien voor onze stad een haalbare ambitie weggelegd als hét centrum van de Belgische ijshockeyopleiding. En niet te vergeten: onder impuls van het bestuur van IHC Leuven startte Campus Redingenhof dit schooljaar met een richting Topsport ijshockey, derde graad ASO en TSO”, aldus Bart De Keyser.

Het eerste team van Chiefs Leuven wil dit seizoen opnieuw aanknopen met de top van het Belgische ijshockey. “Joris Peusens, Bard Westerman, Juha Sarin, Lukas Szabo, Martin Hrdlicka en Michael Kara vervoegen de ploeg”, zo somt Bart De Keyser de nieuwe aanwinsten van Chiefs Leuven op. Daarnaast komen nog een drietal jonge Leuvense spelers de kern versterken: Keanu Evers (U23), Ken Dhuygelaere (U23) en Simon Dozijn (U23).

Brian Remen

Nog groot nieuws van het Chiefs Leuven front is dat oud-speler Brian Remen de fakkel overneemt van het duo Danny Gyesbreghs-Jos Lejeune als hoofdcoach. “Teamspirit, respect, open communicatie, initiatief en inzet zijn essentiële waarden. Om deze beleidspunten te kunnen concretiseren moet onze club ook bestendig blijven ontwikkelen inzake middelen, medewerkers en infrastructuur”, aldus Bart De Keyser nog van de Leuvense Chiefs.

Chiefs Leuven blijft zich ook inzetten om het ijshockey naar de Leuvenaars te brengen en de Leuvenaars naar het ijshockey. “Zonder enige vorm van publiciteit werd ons recreatief project een instant succes met maar liefst dertig nieuwe leden. Na amper drie weken moesten we al een numerus clausus afkondigen bij gebrek aan beschikbaar ijs”, besluit Bart De Keyser.

Meer info: www.ihcl.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel