LEUVEN: Chiefs haalt uit naar ‘onsportieve’ Luik

Op vrijdag 13 september was IHC Leuven opnieuw te gast bij partner InBev voor de jaarlijkse teampresentatie van LEUVEN CHIEFS. Veel volk en interesse, en vooral bijzonder aanmoedigende woorden van burgemeester Louis Tobback, schepen van Sport Els Van Hoof en gedeputeerde Karin Jiroflée die IHC Leuven stimuleren om consequent de ingeslagen weg van investeren in jeugd- en clubwerking vol te houden.

Uiteraard kwamen ook de indrukwekkende sportieve resultaten van het voorbije seizoen ter sprake tijdens de voorstelling, met name de vier landstitels en de twee 2de plaatsen in zes competities, waarvan het kampioenschap op het hoogste nationale niveau, de Bekerfinale in Elite League én de Beker in U18… “IHC Leuven is goed op dreef en geeft hierdoor duidelijk een extra positieve uitstraling aan stad en provincie”, aldus de tevreden politici. Een ander aandachtspunt was de groei van de topsportclub. “Liefst 15 % meer leden ten opzichte van het jaar daarvoor”, zegt Bart De Keyser van de Chiefs. “IHC Leuven investeert dan ook opnieuw extra middelen in de omkadering van een steeds groeiend aantal jonge ijshockeyspelers.

Warme avond

De allereerste officiële wedstrijd van het nieuwe ijshockeyseizoen brengt meteen een confrontatie tussen titelverdediger Leuven Chiefs en Bulldogs Luik. Het belooft een warme avond te worden in Luik. Die club versterkte in het tussenseizoen haar kern door na stevig lobbywerk verschillende spelers weg te plukken bij een aantal andere Belgische ijshockeyteams, waaronder helaas ook een aantal jongens die hun volledige jeugdopleiding in Leuven onder sportief directeur en bondscoach Jos Lejeune hebben genoten. Laten ons hopen dat de Luikenaars op het ijs meer sportiviteit aan de dag zullen leggen dan in de voorbije maanden.”

Leuven Chiefs gaat ook dit seizoen opnieuw volop voor het inschakelen van jeugdspelers uit de eigen ijshockeyschool en komt zo mogelijk met een nog jonger eliteteam voor de dag. Een hele uitdaging dus voor coaches Jos Lejeune en Danny Gyesbreghs om dit jonge talent in goede banen te leiden. Uiteraard kunnen zij opnieuw rekenen op een aantal ervaren spelers. De eerstkomende thuiswedstrijd is op zaterdag 28 september om 20 uur. Tegenstander is Antwerp Phantoms. (KH)

Meer info: www.ihcl.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel