LEUVEN: Carcela aanvaardt dan toch excuses van Ruytinx

Mehdi Carcela van Standard aanvaardt dan toch de excuses van OHL-spits Bjorn Ruytinx. Carcela kreeg vandaag te horen dat er een schorsing van zes duels (waarvan vier effectief) tegen hem wordt geëist voor zijn slag in het gezicht van Ruytinx. Even daarvoor had Ruytinx de speler van Standard geveld met een zware tackle op de enkel. Ruytinx kreeg daarvoor slechts geel.

Geen twijfel mogelijk dat de scheidsrechter –en daarbij ook de vierde scheidsrechter langs de lijn- zwaar in de fout gingen bij de beoordeling van de fout die rood verdiende. Carcela ging door het lint en gaf Ruytinx een slag in het gezicht. Toen trok de scheidsrechter wel meteen rood. Voor die buitensporige reactie wordt er nu een schorsing van zes duels, waarvan vier effectief, gevraagd voor Carcela.

Vergeven

De speler van Standard wou aanvankelijk niet weten van excuses vanwege Ruytinx. Begrijpelijk als je weet dat Carcela lange tijd out zal zijn met gescheurde ligamenten ten gevolge van de zware overtreding. Ondertussen is Mehdi Carcela bijgedraaid. “Ik wil Ruytinx vergeven. Ik hoef hem niet te veroordelen. We zijn allemaal mensen”, aldus Carcela. Hopelijk volgt de rest van de voetbalwereld die visie want de voorbije dagen was Ruytinx kop van jut. “Ik word behandeld als een misdadiger die een moord heeft gepleegd”, zei El Toro daarover.

Degryse

De kans is groot dat ook Bjorn Ruytinx een schorsing wacht. OHL legt zijn spits alvast geen sanctie op omdat de club van mening is dat Ruytinx niet de intentie had om Carcela te kwetsen. Voormalig profvoetballer Marc Degryse liet maandagavond in Extra Time nog optekenen dat hij ervan overtuigd is dat Ruytinx wel doelbewust voor de enkel van Carcela ging. Hij voegde er nog met veel overtuiging aan toe dat Ruytinx dubbel zoveel wedstrijden geschorst zou moeten worden als Carcela. Helaas voor Degryse is het niet aan hem om de eventuele schorsing op te leggen. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel