LEUVEN: Buschauffeur kon ongeval niet voorkomen

De buschauffeur die donderdagnamiddag een voetganger aanreed aan het Leuvense station kon het ongeval niet voorkomen. Ook de passagier kon de bus niet zien aankomen. Dat is de conclusie van de verkeersdeskundige. Ondertussen is het 62-jarige slachtoffer buiten levensgevaar.

Aan de bushaltes aan het station gebeurde donderdag even voor 17 uur een zwaar ongeval. Een man van 62 jaar oud liep ernstige verwondingen op aan het been bij het ongeval. De kritiek op de onveilige situatie aan het station klnkt nu steeds luider. Burgemeester Louis Tobback wil nu een extra busstation realiseren om de drukte aan het Leuvense station te verminderen. 

Het slachtoffer werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie sloot donderdag ook enkele perrons af voor het publiek. Het slachtoffer is lid van de Mannen van ’52. Het is niet de eerste keer dat er een ernstig ongeval gebeurd aan de bushaltes aan het drukke Leuvense station. Recentelijk kwam er nog een meisje onder een bus terecht. Naar aanleiding van dat ongeval ging het stadsbestuur praten met De Lijn om de veiligheid aan het Leuvense station te verbeteren. In de stationsomgeving werd bewust gekozen om geen verkeersborden of zebrapaden aan te brengen. Op die manier probeert men af te dwingen dat bestuurders trager zouden rijden. Op die aanpak komt nu veel kritiek op sociale media. Volgens heel wat mensen is het vijf na twaalf en moet er dringend iets gedaan worden om ongevallen in de toekomst te vermijden.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel