LEUVEN: Brussels Beer Challenge proeft in 2014 in en van Leuven

“Met de komst van de Brussels Beer Challenge spelen we onze troeven als bierstad opnieuw uit”, zegt schepen Dirk Vansina (CD&V). “Ik was dan ook meteen enthousiast toen de organisatoren kwamen polsen of Leuven kon fungeren als gaststad voor de BBC. Met Zythos bereiken we de bierproevers, met deze Beer Challenge nu ook de professionelen.”

Naast de internationale jury werden ook internationale bierjournalisten naar Leuven uitgenodigd. Twee dagen lang proeft een panel van 60 internationaal gereputeerde bierkenners 750 bieren uit alle hoeken van de wereld. En dat is een unieke kans om Leuven als toeristische bestemming te tonen, niet enkel als bierstad maar ook als historische stad en universiteitsstad.

Het epicentrum van de Beer Challenge is De Hoorn, de bakermat van de Brouwerij AB InBev. Toerisme Leuven werkte een heel programma uit. Zo krijgt de jury een bierwandeling in de stad aangeboden, alsook een bezoek aan brouwerijen in en rond Leuven (AB InBev, De Kroon, Hof ten Dormael) en een kennismaking met het historische Leuven. Kers op de taart wordt een bierdiner in een exclusieve locatie met regionale bieren en lokale chefs.

“Maar naast een aanbod voor het professionele gezelschap werd ook een luik aan gebrouwen voor de bierliefhebbers”, aldus schepen Vansina. “Op zondag 2 november organiseert De Hoorn een bierfestival waar je internationale bieren kan proeven die men anders niet kan proeven in België.  Jeroen De Pauw organiseert in De Hoorn ook een bierdiner op basis van bieren en streekproducten. Hij zal zelf toelichting geven bij de gerechten.”

30/10 – 2/11/2014 : Brussels Beer Challenge

2/11/2014 : Leuvens Bierfestival in De Hoorn (bierproeverijen, muziek, food, masterclasses).

www.leuvenbierfestival.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel