LEUVEN: Bjorn Ruytinx“Sommige media behandelen me als een misdadiger”

OHL-boegbeeld Bjorn Ruytinx heeft vandaag officieel gereageerd op de verhalen in sommige media die hem ervan beschuldigen met opzet een aanslag te hebben gepleegd op de enkel van Mehdi Carcela van Standard. “Ik heb nooit de intentie gehad om Mehdi te kwetsen. Akkoord, ik verdiende een rode kaart maar van opzet was geen sprake.”

Dat OHL een verdiend punt pakte in de thuiswedstrijd tegen leider Standard was in sommige media een voetnoot. Des te meer inkt vloeide er over de zware overtreding die Ruytinx net voor de rust beging op Mehdi Carcela. Die laatste hield er gescheurde ligamenten aan over maar slaagde er toch nog in om Ruytinx een stevige tik te verkopen. Het gevolg? Slechts geel voor Ruytinx, meteen rood voor Carcela. Feit is dat geen van beide acties een plaats mag hebben op een voetbalveld, maar in sommige media werd gewag gemaakt van ‘voorbedachtheid’ in hoofde van Ruytinx. Met andere woorden: Ruytinx trapte doelbewust op de enkel van Carcela met scherpe kritiek op Ruytinx tot gevolg in sommige media.

Speculaties

Om alle speculaties de kop in te drukken, gaf OHL deze namiddag een persconferentie waarop ook Bjorn Ruytinx aanwezig was om zijn versie van het incident te geven. “Ik heb mijn excuses gisteren al aangeboden en doe dat vandaag opnieuw. Ik heb er veel spijt van, maar op geen enkel moment heb ik de intentie gehad om Mehdi te kwetsen. Ik kreeg slechts geel maar ik verdiende inderdaad rood. Ik ben een speler die er altijd vol voor gaat en dat is in de wedstrijd tegen Standard misgelopen. Maar van opzet was geen sprake, dat wil nogmaals benadrukken. Sommige media behandelen me nu als een misdadiger, alsof ik een moord heb gepleegd. Dat is niet ernstig. Ik heb ondertussen ook al een dreigtelefoon gekregen. Dat gaat erover. Ik ben blij dat Mehdi geen breuk heeft opgelopen. Nu wil ik deze zwarte bladzijde omslaan.”

4e scheidsrechter

El Toro heeft ondertussen ook contact proberen op te nemen met Mehdi Carcela maar dat is nog niet gelukt. OHL is alvast niet van plan om Ruytinx een straf of sanctie op te leggen omdat de spits de intentie niet had om Carcela uit de wedstrijd te trappen. De club geeft toe dat Ruytinx rood had verdiend en stelt vast dat de scheidsrechter, inclusief de 4e scheidsrechter die er met zijn neus op stond, in de fout is gegaan door slechts geel te trekken. “OHL staat volledig achter boegbeeld Bjorn Ruytinx. Bjorn is geen vuile speler. Hij heeft zelfs nog nooit een rode kaart gekregen in eerste klasse”, klinkt het.

Grijns 

Dinsdag trekt de club naar de geschillencommissie want Bjorn Ruytinx zou nu toch voor het bondsparket moeten verschijnen. Merkwaardig, want hij kreeg al een gele kaart en bijgevolg was een verschijning voor het bondsparket zo goed als uitgesloten. De bondsprocureur wil de OHL-spits echter toch oproepen en doet dat naar eigen zeggen op basis van ‘de grijns op zijn gezicht’. Bij OHL stellen ze zich vragen bij die redenering. “Als je op basis van gelaatsuitdrukkingen spelers gaat oproepen dan sla je een gevaarlijke weg in. Waar eindigt dat? We praten de tackle van Ruytinx niet goed maar men moet naar de feiten kijken. Volgens Carcela zou hij door Bjorn geprovoceerd zijn maar Bjorn heeft niets gezegd om de speler van Standard te provoceren. Het is niet correct dat het bondsparket een debat voert over de kwestie in de media maar dat zullen we allemaal bespreken op de geschillencommissie. En niet in de media”, besluit OHL.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel