LEUVEN: Bewoners betrappen inbreker

De politie is een onderzoek begonnen naar enkele inbraken. In een woning aan de Oudebaan in Leuven werd onder meer ingebroken.

Een inbreker dong vannacht even na middernacht binnen in een woning in de Oudebaan in Leuven. De dader ging via de garagepoort de kelder, maar raakte niet verder in huis. Hij ging dan maar naar de voordeur en opende daar een raam in de voordeur, kon zo aan de sleutel aan de binnenzijde en vervolgens de voordeur openen. Toen hij de kamer van de dochter des huizes wilde doorzoeken, werd ze wakker, begon te roepen waarop de dader weg vluchttevia de voordeur. Er werd een digitaal fototoestel gestolen. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek.

Ook de bewoner van een huis in de Spaanse-Kroonlaan in Leuven betrapte maandagavond omstreeks 23 uur een man in zijn keuken. De verdachte was binnen gewandeld via de openstaande keukendeur. Toen hij de bewoner zag, zette hij het op een lopen. Er werd niets gestolen. Een half uur later betrapte de bewoonster van een appartement in de Jan Vandeveldelaan in Kessel-Lo ook een inbreker in haar huis. Ze hoorde de dader in de living maar durfde niet gaan kijken. Ze begon luid te roepen waarop de dader weg vluchtte. Er werd niets gestolen.  

In de Platte-Lostraat in Kessel-Lo konden alerte buren vermijden dat er ingebroken werd in de woning van de buren. Ze hoorden maandagavond omstreeks 22.20 uur glas rinkelen op straat en gingen kijken. Ze zagen nog net een verdachte weg lopen die net een raam van de woning van de buren ingeslagen had.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel