LEUVEN: Bestuurders met glas teveel op veroorzaken ongevallen

De politie werd maandag geconfronteerd met twee ongevallen. Twee bestuurders bleken te diep in het glas te hebben gekeken.

Bron: Politie Leuven

In de Brouwersstraat in Leuven reed een bestuurder maandagavond omstreeks 23 uur drie geparkeerde wagens en een boom aan. Nadien reed hij weg. De drie aangereden voertuigen en de boom raakten zwaar beschadigd door de aanrijding.  Een van eigenaars zat in de woonkamer tv te kijken, hoorde de slag en ging kijken. Ze zag de bestuurder even stoppen, uitstappen, en nadien wegrijden. Ze kon gelukkig de nummerplaat van het vluchtend voertuig opschrijven. Het bleek de wagen te zijn van een 36-jarige man uit Leuven. De politie trof even later het eveneens zwaar beschadigde aanrijdend voertuig aan de voor de deur van de man. Deze was echter intussen zelf te voet terug naar de Brouwersstraat gewandeld om zich te melden. Hij legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden.

Op de Koning Boudewijnlaan in Heverlee raakten maandagavond even voor 21 uur drie wagens beschadigd bij een verkeersongeval. Een 53-jarige man uit Heers reed op de linkerrijstrook op Koning Boudewijnlaan richting Leuven, een 42-jarige man uit Leuven reed op de rechterrijstrook. Een 29-jarige dame uit Huldenberg kwam uit de richting van Terbank en reed op de Sint-Jansbergsesteenweg. Bij het kruisen van de Koning Boudewijnlaan reed ze de wagen op het linkerrijvak aan. Deze werd hierdoor weg geslingerd tegen de wagen die naast hem reed. De dame raakte lichtgewond en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ze legde een positieve ademtest af. Ze bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De parketmagistraat immobiliseerde haar voertuig. Volgens een van de getuigen was ze aan het bellen achter het stuur. De twee andere bestuurders bliezen safe. Zij raakten niet gewond. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel