LEUVEN: Beschuldigde assisenproces Leuven “Toen ik vertrok, was Yvonne halfdood”;”http://www.leuvenactueel.be/la-admin/jscripts/tiny_mce/plugins/imagemanager/afbeeldingen/29/logo/Bierkaartje.jpg

“Ze greep me bij mijn keel en sloeg me in het gezicht. Ik nam ze daarna bij de schouders en duwde ze omlaag, ik was boos. Daarna kwam ze met haar hoofd terecht tegen de rand van het bed, ik heb dat niet bewust gedaan. Ze kroop naar het bed toe en dreigde de politie te bellen. Ik schoot in paniek, ik nam naast het bed een wit koord. Ik stond achter haar en bond de kabel rond haar nek om die toe te trekken. Ik wou haar buiten bewustzijn krijgen, zodat ze de politie niet kon bellen en ik weg kon. Daarna kneep ik haar keel toe, ze sloeg me ondertussen met een de stok bezemsteel. Ze kroop opnieuw op bed, ik sloeg haar twee keer met een radio. Ik heb haar daarna nog met een staaf op het hoofd geslagen. Ik wou ze niet dood. Ze was niet dood toen ik vertrok. Ze was serieus aan het bloeden, haar lippen werden blauw. Ze was misschien in levensgevaar, ze was halfdood”, zei beschuldigde Meert. 

Zowel de onderzoeksrechter als de politie meldde dat de beklaagde er verschillende verhalen op nahield. Meert zei wel dat de vrouw overleden was als gevolg van zijn daden. Het assisenproces tegen Meert duurt normaal gesproken nog tot volgende week woensdag. De volgende dagen komen onder meer familieleden en vrienden aan het woord, zowel van de beklaagde als van het slachtoffer.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel