LEUVEN: Bert Longin klaar voor 24 Hours of Zolder

Vanavond begint voor Leuvenaar Bert Longin het echte werk op de 24 Hours of Zolder. Longin won al 5 keer en wil zich vanavond goed kwalificeren om een zesde overwinning toe te voegen aan zijn palmares.

Bert Longin staat al voor de twintigste keer aan de start van de 24 Hours of Zolder. OP zich al een enorme prestatie. Longin kwam al 5 keer als winnaar over de eindstreep en wil dit jaar een 12e podiumplaats veroveren, liefst als winnaar uiteraard. Die kans bestaat wel degelijk want Longin rijdt in een team met niemand minder dan Anthony Kumpen, de piloot waarmee Longin al vier zeges in de wacht kon slepen in Zolder. Ook Frank Beliën en Ivan Bellarosa maken deel uit van het team. Ondanks al die ervaring staat het team voor een grote uitdaging want de wagen –de Wolf GB08- is nieuw.

“De wagen is inderdaad een nieuw gegeven. Dat is altijd wennen, maar we passen ons gemakkelijk aan. De aanwezigheid van Ivan Bellarosa in het team is ook een voordeel want de wagen werd ontwikkeld door zijn familie. De steun van fabrieksteam Wolf Racing is ook belangrijk voor ons”, aldus Bert Longin.

24 Hours of Zolder zit overigens in de lift. Met 50 deelnemers beleeft de race een tweede jeugd. “De race krijgt de aandacht die ze verdient”, stelt Bert Longin. Ook Leuven Actueel is aanwezig op 24 Hours of Zolder. Bezoek onze Facebook-pagina vanaf morgen voor de fotoreportages.

Praktisch

36ste editie MENZO 24 Hours of Zolder

Donderdagavond: kwalificaties (gratis toegang)

Zaterdag 17 uur: start van de race

Meer info: www.circuit-zolder.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel