LEUVEN: ‘Beer Talks’nieuw initiatief voor wie meer over bier wil weten

Het “Leuven Bierweekend” (25, 26 en 27 april) promoot Leuven uiteraard als bierbestemming. Heel de stad staat dit weekend in het teken van het bier met brouwerijbezoeken, biermenu’s in restaurants, bierwandelingen, kookworkshops, exclusieve bieren op de Oude Markt (Beer Bites).

Veel buitenlanders (Amerikanen, Canadezen, Britten, Fransen,… ) zullen Leuven bezoeken dit weekend. Biertoerisme is booming : vele toeristen zijn gefascineerd door de  rijke artisanale biertraditie van België en op het Zythos Bierfestival krijgen ze een zeer groot en vaak onbekend assortiment bieren voorgeschoteld. Het is ondertussen de derde editie in Leuven en voor het toerisme en in het bijzonder onze hotels is dit een voltreffer.

Zythos Bierfestival is de headliner op de affiche van het Leuven Bierweekend maar er is meer. “Ons bierweekend gaat van start op vrijdag 25 april met de Beer Talks voor wie meer over bier wil weten dan toogpraat.” Met korte lezingen, ‘talks’  door Sven Gatz (directeur unie Belgische brouwers), Eline Poelmans (Professor in International Economics bij KU Leuven, bierprofessor Freddy Delvaux van brouwerij De Kroon en Chuck Cook (gerenommeerd bierjournalist uit de US, bekend als ‘the Belgian Beer specialist’ en auteur van 1001 bieren die je moet proeven voor te sterven).

Kwinten De Paepe serveert tussen de talks een bijpassend hapje bij een streekbier. De Beer Talks vinden plaats in het Radiohuis. Tickets (20 euro) verkrijgbaar via Toerisme Leuven.

Kortom, een weekend vol bieractiviteiten: wandelingen , fietstochten , proeverijen, brouwerijbezoeken…

Meer info over Leuven Beer Talks

Proef 4 bieren vergezeld van een verfijnd hapje en een boeiende ‘talk’.

Sprekers:

·        Sven Gatz, directeur van de Unie van de Belgische Brouwers: over de uitdagingen voor het Belgische bier

·        Eline Poelmans, econoom KU Leuven: over de economische geschiedenis van bier

·        Freddy Delvaux, bierwetenschapper en professor: over bier en wetenschap

·        Chuck Cook, Amerikaans bierjournalist: over de culturele verschillen tussen de US en België

Na elke spreker serveert topchef Kwinten De Paepe een staaltje foodpairing: heerlijke schoteltjes met een passend biertje erbij.

Praktisch

·        Vrijdag 25 april om 20.00 uur

·        Plaats: Radiohuis | zijkant stadhuis, Boekhandelstraat

·        Prijs: € 20 per persoon

·        Taal: Engels gesproken

·        Tickets verkrijgbaar via Toerisme Leuven, toerisme@leuven.be of aan de avondkassa

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel