LEUVEN: Bar Stan, HIPPO Royale! en Schoenen Mertens winnen eerste Leuven Handelt! Awards

Handelaarsorganisatie Leuven Handelt! reikte dit jaar voor het eerst Awards uit aan de aan de beste Leuvense handelszaken. In drie categorieën konden de klanten kiezen voor hun favoriet: Beste Nieuwkomer, De Leuvense Ambassadeur en De Grootste Glimlach. De winnaars werden op 10 november bekendgemaakt tijdens de Nacht van Leuven Handelt! Bar Stan, HIPPO Royale! en Schoenen Mertens werden bekroond als winnaars.

Sinds vrijdag 17 oktober brachten meer dan 4.500 klanten hun stem uit op hun favoriete winkel en/of horecazaak via de website www.shoppeninleuven.be. “Met deze wedstrijd zetten we de creatieve handel en horeca van Leuven in de kijker”, aldus handelscoach Tine Vandeweerd. “Er zijn ontzettend veel originele zaken die steeds met iets nieuws komen aanzetten. Leuven telt ook veel zaken waarvoor de klanten graag een ommetje maken en dat al vele decennia lang. De genomineerden vormen een prachtige samenvatting van wat Leuven te bieden heeft aan de klanten.”

In de categorie Beste Nieuwkomer ging Bar Stan met de prijzen lopen. Bar Stan groeide op korte tijd uit tot een trekpleister. De uitbaters van de buurtbar waren enorm tevreden met de bekroning. “We blijven er alles aan doen om te vernieuwen in Leuven”, klonk het. Lanalotte en Burgerfolie eindigden tweede en derde.

In de categorie Leuvense Ambassadeur ging HIPPO Royale! aan de haal met de spreekwoordelijke bloemen. “Ik had dit nooit verwacht. Bedankt aan iedereen die op onze zaak heeft gestemd”, aldus de uitbaatster. HIPPO Royale! mag zich nu een jaar lang ambassadeur van Leuven noemen. Elsen en Rondou eindigden tweede en derde.

Tot slot De Grootste Glimlach. In deze categorie won een zaak met een bijzonder lange geschiedenis: Schoenen Mertens in de Mechelsestraat. “Een mooie bekroning voor al ons harde werk. We blijven de klanten in de tokeomst uiteraard begroeten met onze glimlach”, aldus de uitbaters. Tante Jojo en Think Chocolate! waren goed voor de ereplaatsen.

Na afloop van de prijsuitreiking werd er nog een feestje gebouwd in MusiCafé in de Muntstraat. Met een optreden van Paul Michiels kon de avond van de Leuvense handelaars niet meer stuk. Volgend jaar worden de Leuven Handelt!-awards opnieuw uitgereikt.

Meer info: www.leuvenhandelt.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel