LEUVEN: Balk van Beel genomineerd voor award in Cannes

Van 11 tot 14 maart vindt in Cannes Mipim plaats, de meest gerenommeerde vastgoedbeurs voor professionelen. Dit jaar is Leuven vertegenwoordigd in dat selecte gezelschap, want de Balk van Beel is genomineerd voor een Mipim-award in de categorie ‘Best Innovative Green Building’.

De Balk van Beel is ontworpen door toparchitect Stéphane Beel en is de eerste realisatie van stadsontwikkelaar Ertzberg in de toekomstgerichte wijk Tweewaters aan de Vaartkom in Leuven. De Balk is uitstekend thermisch en akoestisch geïsoleerd, beschikt over een hoog recyclagepercentage en hernieuwbare energiebronnen en blinkt uit inzake intelligent energieverbruik en duurzame materiaalkeuzes.

Ertzberg bekeek voor Tweewaters ruimtegebruik, afval, water, energie, materiaalgebruik, diensten en consumptie als belangrijke factoren waar we beter moeten leren mee omspringen op weg naar een duurzamere samenleving. Dat leverde in 2012 en 2013 al twee keer een prestigieuze Breeam-award op. De Balk werd gelauwerd als ‘outstanding’ gebouw inzake duurzaamheid en kwam als winnaar uit de internationale vergelijking met alle andere gebouwen in zijn categorie.

Voor de Mipim-award moet de Balk van Beel het tijdens de Mipim ceremonie op 13 maart opnemen tegen de Tour Majunga in Parijs, een gebouw uit Oslo en Singapore.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel