LEUVEN = TOPSPORTSTAD

Het is de eerste keer in de geschiedenis van het Belgische volleybal dat de Yellow Tigers het schoppen tot het meest prestigieuze tornooi ter wereld voor landenteams. Een primeur!

MET EEN EK BADMINTON EN DE WORLD GRAND PRIX VOLLEYBAL DAMES

Het aantal internationale sportieve topevents dat zijn weg naar Leuven vindt, neemt toe. Dat is geen toeval, vertellen Cindy Winters, directeur sport, en Jan Vansantvoet, diensthoofd sportpromotie. Onze stad investeerde de voorbije jaren fors in aanbod, accommodatie, materieel en imago. Dat werpt al een tijdje zijn vruchten af. 2015 wordt zelfs een absoluut topjaar: het Europees Kampioenschap voor Gemengde Landenteams Badminton en de World Grand Prix Volleybal Dames vinden plaats in Leuven.

ENORME BOOST VOOR DE LEUVENSE BADMINTONCLUBS

Leuven kent een lange traditie in het organiseren van topbadmintonevenementen. Vorig jaar nog vond in onze stad voor de vijfde keer de Yonex Belgian International plaats, het grootste internationale badmintontornooi in België. De jaarlijkse organisatie van Yonex Belgian International heeft een enorme boost gegeven voor de Leuvense badmintonclubs. Honderden Leuvense scholieren uit het lager onderwijs konden immers kennismaken met de badmintonsport door de organisatie van initiaties en andere breedtesportactiviteiten.

LEUVEN ALS GASTSTAD VOOR TOPSPORT

Slechts twaalf landen zullen deelnemen aan het EK, waaronder België dat geplaatst is als organisator. Een hele eer om dit naar Leuven toe te trekken en ons als ‘topsportstad’ te profileren. Des te meer ook omdat we de deelname kunnen bevestigen van vele toptienspelers en medaillewinnaars op Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Zo verwelkomen we de Denen Jan O. Jorgsensen, Mathias Boe en Carsten Mogensen. Uit Duitsland komt Juliane Schenk en Groot-Brittannië stuurt onder meer Chris en Gabrielle Adcock. Kortom, zéér sportief gezelschap.

Waar? Sportoase Leuven
Wanneer? 12-15 februari 2015
Live uitgezonden op Sporza

De Leuvenaar krijgt uitzonderlijk de kans om vele toptienspelers en medaillewinnaars op Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen badminton live aan het werk te zien. Spektakel gegarandeerd dus.

KEN JE HET TOPSPORTPASPOORT?

Voor 30 euro kan je naar 10 topwedstrijden van OHL, Leuven Bears, VC Haasrode Leuven, Hockey club Leuven en Daring club Leuven. Het topsportpaspoort wordt voor het tweede seizoen aangeboden en kan je vanaf nu online aankopen via www.tofsport.be. Tijdens het sportseizoen 2014-2015 worden er ook extra-deals aangeboden zodat de Leuvenaar nog meer de kans krijgt om te proeven van ‘Topsport van eigen kweek’.

“Leuven als topsportstad: er wordt niet alleen gedacht aan de actieve sporter, maar ook aan de supporter.”

NOG MEER TOPSPORT IN LEUVEN. WIST JE DAT …

  • … de Leuvense reddingsclub (LERC) tot de wereldtop behoort?
  • … Leuven met DCLA de grootste atletiekclub heeft van Vlaanderen?
  • … Icehockey Club Leuven in eerste klasse speelt?
THUISBASIS VOOR DE YELLOW TIGERS

Stad Leuven breidt zijn aanbod aan topsport nog uit door de nationale volleybalploeg van de dames te verwelkomen. De Yellow Tigers zullen namelijk al hun thuiswedstrijden van de World Grand Prix spelen in Sportoase op de Philipssite. Door de Yellow Tigers de komende drie jaar aan ons te binden, zorgen we voor een sportaanbod dat meer topsporters naar onze regio zal lokken.

De Belgische volleybalvrouwen zijn dankzij hun knappe prestaties in de World Grand Prix en hun deelname aan de Final Six vijf plaatsen gestegen op de FIVB-wereldranglijst. De Yellow Tigers wippen van de 22ste naar de 17de stek en zijn de grootste stijgers op de lijst. Coach Gert Van den Broek (Heverlee) kan vanuit zijn thuisbasis in optimale omstandigheden de Yellow Tigers coachen. Vele trainingen en wedstrijden vinden dan ook in Sportoase plaats.

Leuven heeft nog meer volleybalambities. Zo droomt de stad er ook van om het WK Beachvolley naar de studentenstad te halen … Met een beetje geluk halen we binnen enkele jaren ook die slag thuis.

Waar? Sportoase Leuven
Wanneer? Zomermaanden 2015 en
2016 (rond de 21ste juli)
Live uitgezonden op Sporza