LEUVEN: Alerte steward betrapt 18-jarige vandaal

Dankzij een alerte steward kon de politie vannacht een 18-jarige student uit Zemst vatten in de buurt van Alma 2 die even daarvoor de buitenspiegel van een wagen had vernield. Ook op andere locaties in Leuven werden er vandalenstreken gepleegd.

De steward, die een oogje in het zeil hield aan Alma 2 waar een fuif plaats vond, was er getuige van hoe de jonge kerel op straat een trap gaf tegen de spiegel van een geparkeerd voertuig. Toen even later een patrouille voorbijkwam, gaf de steward een beschrijving van de dader en de richting waarin deze was weg gestapt. De verdachte kon even verder worden tegengehouden. Hij bekende de feiten en verklaarde de kosten te zullen betalen. Hij kreeg er een GAS-boete bovenop.

In de Rijschoolstraat werd dan weer een ruit van een woning vernield door er een lege fles tegen te gooien. Onbekenden staken donderdagnacht op drie plaatsen in de Bondgenotenlaan ook vuilniszakken in brand. De brandweer kwam ter plaatse om de vuurtjes te blussen. Behalve aan de vuilniscontainers waarin de vuilniszakken zaten, was er geen schade aan eigendommen. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel