LEUVEN: ALERT-campagne van politie levert resultaten op

De oproep om politie sneller te bellen als men getuige is van verdachte gedragingen heeft effect. Sinds de start van de ALERT-campagne zijn al honderden kaartjes en magneetstickers verdeeld. “Alle dagen komen op de dispatching telefoontjes van burgers binnen die gevolg geven aan onze ALERT-oproep”, aldus de Leuvense politie.

Dinsdagochtend bijvoorbeeld belde een bewoonster van de Gemeentestraat dat de deur van een woning even verder in de straat open stond en dat alles donker was in het pand. Een patrouille ging ter plaatse om poolshoogte te nemen. De agenten troffen de bejaarde bewoonster in goede gezondheid aan. De agenten deden voor de zekerheid een rondgang van de woning, samen met de bewoonster. Er was niets gestolen. Vermoedelijk had de vrouw de deur niet goed in het slot gedaan.

Getuigen meldden dinsdagochtend ook dat een duo in de Kardinaal Mercierlaan een bestelwagen, die daar geparkeerd stond, wilden stelen. De twee, een man en een vrouw, probeerden de bestelwagen met behulp van een ijzeren draad die door het raam werd gestoken te openen. Een patrouille haastte zich ter plaatse. De agenten troffen het verdachte duo aan, maar ook de eigenaar van de bestelwagen. Het bleek dat hij zijn sleutels in de wagen had laten zitten. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel