LEUVEN: Alcoholcontrole14 bestuurders betrapt

Tijdens een grootschalige politiecontrole zaterdagavond en –nacht werden 14 bestuurders betrapt met teveel alcohol in het bloed.

Bron: Politie Leuven

De verkeerspolitie organiseerde alcoholcontroles op twee locaties: de Meerdaalboslaan en op de Geldenaaksevest (ring). In totaal moesten 347 bestuurders een alcoholtest afleggen. Daarvan waren er 8 die een alcoholpromille hadden tussen 0,5 en 0,8. En 6 bestuurders hadden meer dan 0,8 promille in het bloed. Een bestuurder die ter hoogte van Parkpoort de politiepost op de Geldenaaksevest opmerkte, vond het raadzamer snel rechtsomkeer te maken en zich te parkeren op de parkeerstrook op de middenberm. Toen de motorrijders hem interpelleerden, ontkende hij gereden te hebben. Het mocht niet baten en de man moest alsnog een ademtest afleggen. Deze bleek positief te zijn. Bovendien kreeg hij een extra proces-verbaal omdat een verkeersbord verbiedt rechtsomkeer te maken op de plaats waar hij dit deed.

De verkeersagenten maakten ook nog enkele processen-verbaal voor uiteenlopende verkeersovertredingen. Een bestuurder reed rond met een aanhangwagen die niet technisch gekeurd was. In één wagen zaten 4 passagiers op de achterbank. Eén van hen moest te voet verder en de bestuurder kreeg een PV. Ook de bestuurder van een wagen die een klein kind vervoerde dat niet in het verplichte kinderzitje zat, werd geverbaliseerd.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel