LEUVEN: Aantal inbraken in dalende lijn

De laatste weken ging het aantal inbraken in woningen in vergelijking met de zomermaanden duidelijk naar omlaag. Op 11 december registreerden we tijdens de ‘1 dag niet’- campagne zelfs 24 uur lang geen enkele inbraak in huizen, appartementen en kamers. 

“Donderdag 11 december tijdens de nationale ‘1 dag niet’-campagne slaagden we er samen in om inbrekers 24 uur lang uit onze woningen te houden. Tijdens enkele grootschalige controles de nacht van woensdag op donderdag en donderdag op vrijdag, werden tientallen wagens en bestuurders gecontroleerd. Inbrekers konden we niet betrappen, maar het signaal dat men op elk ogenblik tegen de lamp kan lopen was wel duidelijk”, aldus de politie.

Strijd tegen inbrekers permanent verder zetten

De politie en de preventiedienst van de stad blijven beroep doen op de medewerking van de bevolking om in de toekomst nog vaker dagen zonder inbraken te kunnen melden. Daarom blijft de politie de ‘alert’-boodschap verkondigen en de preventiedienst inzetten op technopreventie. Dus onmiddellijk de politie bellen als men getuige is van verdachte gedragingen én zo snel mogelijk werk maken van het extra beviligen van in eerste instantie ramen en deuren.

Piek aan inbraken tijdens zomermaanden

In november registreerde de Leuvense politie 50 inbraken in woongelegenheden, namelijk 34 in huizen, 14 in appartementen en 2 in kamers. In 21 gevallen bleef het bij een poging en raakte de inbrekers niet binnen. Een bewijs dat een kleine investering in stevig sluitwerk, wel degelijk effect heeft. In oktober werden 58 feiten gemeld bij de politie. De maanden daarvoor – van juni tot september – waren dieven zeer actief op ons grondgebied en noteerden we tot meer dan 80 inbraken en inbraakpogingen per maand.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel