LEUVEN: Aanbod ringbussen op Leuvense ring verdubbelt

Vanaf vandaag breidt het aanbod in Leuven uit. De nieuwe lijn 601 rijdt vanaf nu op de binnenring rond als aanvulling op de bestaande buitenringbus 600. Het aanbod op de ring verdubbelt zo en dankzij de hoge frequentie zijn vlotte verplaatsingen in beide richtingen op de ring verzekerd.

Bovendien zullen de ringbussen ook op zaterdag uitrijden en is hun traject verlengd tot aan de Vaartkom. De lancering van de nieuwe ringbus is mogelijk dankzij de aanpassingen aan de weginrichting aan Gasthuisberg en de Lüdenscheidsingel. Reizigers konden vandaag gratis meerijden met de ringbussen en kregen van De Lijn een donut, het symbool van de campagne, als verrassing.

De nieuwe ringbus 601 rijdt vanaf vandaag om de 10 minuten in wijzerszin op de binnenring rond Leuven. Directeur van De Lijn Vlaams-Brabant Johan Van Looy is erg tevreden met de komst van nieuwe ringbus: “Het is een aanvulling op de bestaande ringbus op de buitenring, waardoor het aanbod verdubbelt. De reizigers krijgen nu in beide richtingen op de ring een snelle verbinding en kunnen bestemmingen bereiken zonder de stad te doorkruisen. Waar de reiziger voordien bijvoorbeeld 12 minuten onderweg was vanuit Gasthuisberg naar het station, kan hij deze rit met de nieuwe ringbus in 7 minuten afleggen. Bovendien wordt overstappen op stads- of streeklijnen dankzij de hoge frequentie makkelijk.”

Deze uitbreiding van het aanbod versterkt verder het openbaar vervoer in Leuven en zet het engagement van De Lijn in Leuven Klimaatneutraal 2030 extra kracht bij. De communicatiecampagne voor de nieuwe ringbus loopt al enkele weken. Bedrijven op de Philipssite, aan de Vaartkom en het ziekenhuis Gasthuisberg kregen displays met infofolders en ook op de bussen zijn folders verkrijgbaar. Ook online is alle info beschikbaar via www.delijn.be/ringbussenleuven. Vandaag, de eerste dag van de nieuwe ringbus, konden reizigers de ringbus gratis uittesten en kregen ze van De Lijn een donut, het beeld van de campagne.

Meer informatie: www.delijn.be of op het informatienummer 070 220 200 (€ 0.30/min).

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel