LEUVEN: 7e editie Countdown Leuven op oudjaar

De Oude Markt maakt zich op voor de zevende editie van de traditionele Leuven Countdown. “Dit jaar komt er terug een stijlvol brugpodium”, aldus vzw Oude Markt die van de Countdown een mooie traditie heeft gemaakt.

Het spectaculaire podium wordt geplaatst achter de Krakenstraat, zodat er een grotere bufferzone is om het publiek op te vangen. De hoofdingangen zijn via de Kortestraat en de Collegeberg. Vanaf 22 uur start de DJ- en lichtshow. Om 00u30 stopt de muzikale omlijsting op het podium, maar de lichtshow blijft draaien tot 4 uur.

“De laatste magische minuten en seconden van 2014 worden gezamenlijk afgeteld. Dit kippenvelmoment is elk jaar opnieuw het hoogtepunt en zindert nog lang na. Het feestje gaat dan al even traditioneel weer verder in de cafés van de Oude Markt. We raden het publiek aan om tijdig af te zakken, want vlak voor 24 uur kan het druk zijn aan de ingangen. Afzakken is één ding, doorzakken een ander. Maar dat laten we aan ieders gezond verstand over. De voorbije jaren verliep de Countdown altijd veilig, een traditie die we graag willen verderzetten.”

In samenwerking met de Leuvense politie, worden het hele gebeuren en alle uitgangen gemonitord. Zo is alle vuurwerk ten strengste verboden. Een uitgebreide crew houdt samen met de politie overal een oogje in het zeil. Er is ook extra controle op meegebrachte flessen drank. Er wordt ook streng gecontroleerd op de leeftijdsgrens voor alcoholische dranken.

“Nieuwjaarsgroeten en wensen kunnen via Twitter worden overgemaakt en de leukste Countdown-foto’s via Instagram. Gebruik de hashtag #cd15 en volg ook zo het laatste nieuws over Leuven Countdown op Twitter. Een fijn uiteinde van 2014 en een sprankelend mooi begin van 2015!”, besluiten Evert Thys en Erik De Rop van vzw Oude Markt.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel