LEUVEN: 6e editie van Leuven Autovrij op 31 augustus

Op het programma van de 6e editie van Leuven Autovrij staan een zestigtal activiteiten. Die gaan van je fiets pimpen, een fietsbar en een fietsige fotoshoot, tot het uittesten van elektrische (bak)fietsen, een loopfietsenparcours, verschillende dans- en muziekoptredens en stadswandelingen langs ecoplekjes en verborgen groen erfgoed.

“Je kan ook dit jaar weer gratis een bezoek brengen aan M – Museum Leuven. En M doet iets speciaals naar aanleiding van de expo Ravage, die dan zijn laatste dag ingaat. Wat het is, verklappen we nog niet. We vertellen wel al dat het tot buiten de museummuren voelbaar zal zijn”, klinkt het.

 Tijdens Leuven Autovrij wordt het centrum van de stad (gebied binnen de ring) van 10.00 tot 18.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Tijdens datzelfde weekend organiseert vzw Leuven Klimaatneutraal ook het Klimaatweekend met ‘Camping Zero Emissie’.

Leuven Autovrij is een initiatief van de stad Leuven, ondersteund door Mobiel 21 vzw. De Autovrije Zondag is een bekend en gesmaakt concept in Vlaanderen en Europa. Een stad zonder autoverkeer biedt ruimte aan haar bewoners om te genieten van een autovrije sfeer en om tal van activiteiten op poten te zetten. Bezoekers leren de stad eens op een heel andere manier kennen. Ze maken ook kennis met de alternatieven voor de auto om zich naar en in de stad te verplaatsen.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel