LEUVEN: 68-jarige haalt uit naar politie

Donderdagavond omstreeks 23 uur werd een 68-jarige man uit Lubbeek door een voorbijganger slapend in een bushok aangetroffen. Het kwam uiteindelijk tot een confrontatie met de politie. Ook enkele andere mensen die teveel hadden gedronken, kregen de welgekomen hulp van de politie om de nacht veilig door te komen.

Bron: Politie Leuven

Toen de patrouille ter plaatse kwam, was er niemand meer te zien. Even verderop in de straat trof de patrouille dan een voetganger aan die de volledige breedte van de rijbaan nodig had. Toen de politie de onbekende vroeg zich te identificeren, weigerde deze daar aan te voldoen en begon hard te roepen en wild in het rond te slaan. De man werd uiteindelijk geboeid en overgebracht naar het commissariaat. Hij werd ’s morgens na het uitslapen van zijn roes vrijgelaten.

Een 18-jarige jongeman uit Kampenhout werd donderdagnacht omstreeks 4 uur eveneens slapend in een bushokje op het Margarethaplein aangetroffen. Met wat hulp van de politie kon de dronken tiener in het dienstvoertuig worden gezet. Hij mocht zijn roes uitslapen in de politiecel.

Enkele voorbijgangers belden donderdagnacht ook een ziekenwagen toen ze een jongedame zagen liggen op een terrasstoel van een café op de Oude Markt. De 19-jarige studente uit Hoeilaart kon met enige moeite wakker worden gemaakt. Ze had veel teveel gedronken, maar er was geen medische reden om haar over te brengen naar het ziekenhuis. Ze werd voor haar eigen veiligheid dan maar te slapen gelegd in de politiecel.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel