LEUVEN: 60 extra bussen voor Rock Werchter

De Lijn Vlaams-Brabant legt ook dit jaar extra bussen in voor het vierdaagse muziekfestival Rock Werchter. Van donderdag 3 juli tot en met maandagmiddag 7 juli vervoeren 175 chauffeurs en 60 bussen de festivalgangers doorlopend tussen het station van Leuven en de festivalweide. Vandaag is er al een beperkte busdienst naar Haacht voor kampeerders van camping The Hive met een XL-ticket.

Vlot en veilig naar Rock Werchter

Ook dit jaar verzorgt De Lijn extra busvervoer naar het festivalpark in Werchter. De vervoermaatschappij kan daarvoor beroep doen op 175 chauffeurs en zet 60 bussen in.  Van 2 tot en met 7 juli wordt op die manier naar goede gewoonte het Leuvense station vlot met de campings en het festivalterrein verbonden. De bussen volgen een speciale route die enkel door de hulpdiensten en De Lijn mag gebruikt worden. Hierdoor zijn de festivalgangers in 20 minuten ter plaatse.

Woensdag 2 juli 2014: beperkte busdienst

Op woensdag 2 juli rijden de bussen van De Lijn al naar Erwteveld in Haacht. Van 13 uur tot 22 uur rijdt lijn A (Leuven – Haacht – Leuven) tot vlakbij camping The Hive in Haacht. Die camping is dan exclusief open voor festivalgangers met een XL-ticket.

Opgelet: Op woensdag rijden de bussen enkel naar Erwteveld in Haacht en nog niet naar Achterheidestraat in Werchter en de Wijgmaalsesteenweg in Haacht.

3, 4, 5, 6 en 7 juli 2014: uitgebreide busdienst

Richting festivalweide/campings

Van donderdag 3 juli tot en met zondag 6 juli kunnen festivalgangers tussen 9 en 22 uur opstappen aan het station van Leuven. Afstappen doen ze in de Achterheidestraat in Werchter of op de Wijgmaalsesteenweg in Haacht (en niet aan de halte Erwteveld in Haacht).

  • Lijn A (Leuven – Haacht – Leuven) 
rijdt van het station van Leuven naar de festivalhalte op de Wijgmaalsesteenweg in Haacht. Wie op camping The Hive of A6 slaapt, kan deze lijn gebruiken.

 

  • Lijn B (Leuven – Werchter – Leuven) 
rijdt van het station van Leuven naar de festivalhalte in de Achterheidestraat in Werchter. Wie op campings A0-A1 of in de zones B of C slaapt, kan gebruikmaken van deze lijn. En ook niet-kampeerders die naar de hoofdingang van het festivalterrein willen, kunnen deze lijn gebruiken.

Richting Leuven – Station

Reizigers kunnen opstappen aan de halte in de Achterheidestraat in Werchter of aan de halte op de Wijgmaalsesteenweg in Haacht op:

 

  • donderdag 3 juli juni vanaf 12 uur ’s middags tot 3.30 uur ’s nachts
  • vrijdag 4 juli vanaf 8 uur ’s morgens tot 3.00 uur ’s nachts
  • zaterdag 5 juli vanaf 8 uur ’s morgens tot 2 uur ’s nachts
  • zondag 6 juli vanaf 8 uur ’s morgens tot 2.15 uur ’s nachts
  • maandag 7 juli vanaf 8 uur ’s morgens tot 13 uur ’s middags

Gratis of voor 5 euro

Op vertoon van hun festivalticket kunnen de muziekliefhebbers gratis mee op de bussen van De Lijn. Ook de e-festivaltickets en e-treintickets zijn geldig op de bus. Reizigers zonder toegangskaart betalen vijf euro voor een biljet heen en terug. Wie een geldig abonnement van De Lijn op zak heeft, rijdt gratis mee met de festivalbussen.

Hinder voor bussen in omgeving festivalterrein

Vertragingen op lijnen 270, 284, 285, 334, 335, 470, 660, 686

Woensdagnamiddag 2 juli, donderdag 3 juli en maandag 7 juli kunnen verschillende bussen van De Lijn door de verkeersdrukte vertragingen oplopen in de omgeving van Rotselaar en van het knooppunt Kampenhout – Sas. De vervoermaatschappij vraagt aan de reizigers op lijnen 270, 284, 285, 334, 335, 470, 660, 686 om hiermee rekening te houden.

Beperkte reisweg voor lijnen 5 en 333, nachtbus 5 en belbus 719

·            Door de wegwerkzaamheden aan de Wakkerzeelsebaan rijdt lijn 5 momenteel in omleiding naar Wakkerzeel via Werchter. Tijdens Rock Werchter kan deze omleiding niet gevolgd worden. Daarom zal lijn  5 van donderdag 3 juli tot maandagmiddag 7 juli Wakkerzeel niet kunnen bedienen. Alle ritten zijn die dagen beperkt tot Wijgmaal – Wijveld.

·            Lijn 333 wordt van donderdag 3 juli tot maandagmiddag 7 juli beperkt tot Rotselaar Dorp, met uitzondering van enkele spitsritten die omgeleid worden via Betekom.

·            Nachtbus 5 wordt op vrijdag 4 juli en zaterdag 5 juli beperkt tot Wijgmaal – Wijveld.

·            Belbus 719 kan van donderdag 3 juli tot en met maandagmiddag 7 juli de volgende haltes niet bereiken: Werchter – Beverlaak, Hanewijk, Achterheide, Kerkplein, De Brug, Dijlekant en Rotselaar – Warande.

Meer weten?

Voor meer informatie kunnen reizigers terecht op de website www.delijn.be of op het informatienummer 070 220 200 (€ 0.30/min).

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel