LEUVEN: 32 feestbussen op oudjaar

De Lijn Vlaams-Brabant zorgt er met 32 bussen en 61 chauffeurs voor dat feestvierders veilig en vlot het nieuwe jaar in kunnen. Dit is mogelijk dankzij de steun van de provincie en gemeenten. Met het feestbiljet of op vertoon van hun abonnement genieten reizigers van onbeperkt vervoer op oudejaarsavond en op Nieuwjaarsdag.  Voor meer informatie kunnen reizigers terecht op www.delijn.be/oudjaar. Vorig jaar stapten iets minder dan 26.000 mensen op de feestbussen in Vlaams-Brabant.

61 chauffeurs, 32 trajecten
Om voor een verkeersveilig alternatief te zorgen, zet De Lijn Vlaams-Brabant tijdens oudejaarsnacht 61 chauffeurs in op 32 lijnen. Bij de keuze van die trajecten hield de vervoermaatschappij rekening met de aantrekkingskracht van grote steden. De feestbussen brengen reizigers naar Leuven, Aarschot, Diest, Tienen, Halle, Vilvoorde, Mechelen, Aalst, Ninove  en Brussel. Daarnaast passeren de bussen ook aan verschillende evenementen en feestzalen. En met feestlijnen 128, 154, 170, 214, 245, 316 en 620 kunnen reizigers overstappen op het oudejaarsaanbod van de MIVB.

Heen en terug voor 3 euro

Met het oudejaarsnachtbiljet reizen feestvierders voor 3 euro onbeperkt met de feestbussen van De Lijn vanaf 18 uur op oudjaarsavond tot en met 1 januari 2014 om middernacht. Het feestbiljet is vanaf 19 december te koop in alle Lijnwinkels of op oudejaarsnacht bij de chauffeurs van De Lijn. Personen met een abonnement kunnen zo opstappen.

Ook de feestbussen in regio Leuven zijn betalend (in tegenstelling tot het reguliere gratis nachtvervoer in de regio dat elke vrijdag en zaterdag uitrijdt). Enkel de reizigers van feestbus 260 verplaatsen zich naar jaarlijkse gewoonte gratis dankzij de steun van politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise

Met de steun van provincie, gemeenten en politiezones

De Lijn biedt de feestbussen zoals ieder jaar aan in samenwerking met het provinciebestuur Vlaams-Brabant. Ook de gemeenten Bierbeek, Boutersem, Dilbeek, Herent, Keerbergen, Leuven, Merchtem, Opwijk, Rotselaar, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat en Wemmel doen een financiële inspanning waardoor er een extra aanbod is in deze gemeenten. Dankzij politiezone KLM moeten reizigers op feestbus 260 niet betalen.

Meer informatie

De dienstregelingen voor oudejaarsavond en -nacht zijn terug te vinden op de website van De Lijn (www.delijn.be/oudjaar). Voor meer informatie over de feestbussen kunnen reizigers ook een hele oudejaarsnacht lang terecht op het infonummer van De Lijn: 070 220 200 (€0,30/minuut) en op de Twitteraccount van De Lijn (www.twitter.com/delijn of @delijn).

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel