LEUVEN: 29ste editie van De Langste Daghet wordt weer druk in Leuven

Nu zaterdag vindt in het centrum van Leuven de 29ste editie van De Langste Dag plaats. Dankzij dat evenement -ondertussen uitgegroeid tot één van de grootste winkelevenementen in Vlaanderen- belooft het weer gezellig druk te worden in Leuven. Verwacht u aan verbazingwekkend straattheater, gezellige markten en nog veel meer zoals bijvoorbeeld de autoshow van de Leuvense garages.

Liefhebbers van een gezellige drukte in het centrum van Leuven hebben 21 juni al een tijdje aangekruist in hun agenda. De reden ligt voor de hand: de 29ste editie van De Langste Dag. Naar goede gewoonte kunnen de bezoekers genieten van gezellige kraampjes voor de winkels en van een artisanale markt. Feest op straat dus en dat op elf verschillende locaties. Het ruime aanbod aan animatie maakt de dag helemaal compleet. Maak bijvoorbeeld kennis met Het Mobiele Naaiatelier, de Kleinste Cocktailbar ter Wereld, een Ganzenfanfare (met echte ganzen uit Toulouse!), De Verschrikkelijke Sneeuwman en The Rolling Amazones.

Autoshow

Ook op de affiche: de grote autoshow op het Margarethaplein. Heel wat autogarages uit het Leuvense tonen hun wagens aan het publiek. Mensen die op zoek zijn naar een wagen kunnen dankzij het initiatief kennis maken met heel wat merken op één locatie. Bijzonder handig en vooral tijdbesparend. Op de Oude Markt kan je dan weer terecht voor het kappersdorp voor het goede doel. Peter en meter van deze editie zijn dit jaar Herman Verbruggen en Annemie Struyf. De opbrengst is naar goede gewoonte voor Kom Op Tegen Kanker. Verder wordt er ook nog een wedstrijd georganiseerd voor jongeren onder 14 jaar waarmee ze onder meer een weekend in Disneyland Parijs kunnen winnen, of 3 fietsen, of boekenbonnen.

Laat het bij deze duidelijk zijn: op 21 juni moet je gewoon naar Leuven komen, niet in het minst om te genieten in het kwadraat in het verkeersvrije centrum. De Langste Dag is de ideale kans om het nuttige (winkelen) te combineren met het aangename (feest op straat). Verbaast het u nog dat De Langste Dag –een organisatie van Leuven Handelt!- elk jaar opnieuw vele tienduizenden bezoekers naar het centrum van Leuven brengt? En voor wie met de auto komt: in drie parkings (Minckelers, Philipssite en Parking Station) kost parkeren op die dag slechts 1 euro per uur. Een dag later is het overigens alweer feest, dit keer in Heverlee. Dan organiseert Handelaarsverbond Heverlee haar jaarlijkse braderie/feestmarkt. Afspraak op en rond de Naamsesteenweg vanaf 9 uur.

De Langste Dag, zaterdag 21 juni, van 10u tot 19 uur, www.delangstedag.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel